De effecten van Fluoride op kinderen tanden

November 30

De effecten van Fluoride op kinderen tanden

Overzicht

Fluoride is van invloed op de kwaliteit van uw glimlach. Hoeveel fluoride u werden blootgesteld aan als een kind voor de uitbarsting van uw tanden permanent heeft een belangrijke invloed op de kleur en de kwaliteit van uw tanden. Hoewel er sprake lijkt te zijn van een aanzienlijke hoeveelheid van de controverse over de fluoridering van openbare watersystemen, blijft het gebruik van fluoride in Holte preventie een van de grootste verworvenheden van de tandheelkundige industrie. Terwijl fluoride aanzienlijke voordelen hebben kan, kan teveel fluoride ook problemen geven.

Holte-vrije Smiles

Fluoride helpt voorkomen en zelfs het omgekeerde van de vroege stadia van tandbederf. Wanneer bacteriën zich op tanden ophopen, maken ze een kleverige plaque-coating op het oppervlak van de tanden. Deze bacteriën produceren zuren die los van de oppervlakken van de harde glazuur van tanden, uiteindelijk dringen via het glazuur, veroorzaakt door tandbederf of cariës.

Fluoride beschermt tegen Holten op twee manieren. Wanneer geconsumeerd, neemt op fluoride in het kristalrooster glazuur structuur van permanente tanden bij kinderen te ontwikkelen. Fluoride verhoogt de stabiliteit van de rooster, waardoor het resulterende glazuur bestendiger tegen bacteriële zuren en dus minder gevoelig voor de tand verval. Bovendien, door zijn interactie met het oppervlak van het glazuur van tanden al uitgebarsten, fluoride remt demineralisatie en bevordert remineralisatie glazuur aan het oppervlak van de tand, verdere versterking van de tanden en toenemende resistentie van de holte.

Het optimale niveau van fluoride in een openbare watervoorziening is tussen 0,7 en 1.2 delen per miljoen delen water, fluoride volgens de gezondheid van de kinderen. Het optimale niveau voor dagelijkse consumptie wordt geschat op, gemiddeld 1 mg per dag.

Emaille Fluorose

Terwijl fluoride maken van holte bestendiger permanente tanden bij kinderen helpen kan, kan teveel fluoride glazuur fluorose. Emaille Fluorose is een aandoening die veroorzaakt verkleuring of het patroon van de permanente tanden. Meeste verkleuring is zeer mild en van een gezondheid-punt staan, geen probleem. Echter, niemand echt wil hun kinderen te hebben bruine tanden. Ouders moeten controleren van alle potentiële bronnen van fluoride waarnaar hun kinderen worden blootgesteld om ervoor te zorgen het niveau adequaat genoeg holte bescherming te verhogen, maar niet te hoog kunnen veroorzaken verkleuring van de tanden van de permanente--ongeveer 1 mg per dag in totaal, uit alle bronnen, volgens de American Academy of Family Physicians.

Bronnen van fluoride zijn dagelijks supplementen van fluoride, flessenwater, leidingwater, tandpasta en fluoride gespoeld. De hoeveelheid fluoride in het water gebruikt om te reconstrueren van zuigelingenvoeding moet met name worden gecontroleerd.

Fluoride toxiciteit

In grote hoeveelheden, kan fluoride worden giftig. Acute toxische doses worden geschat op ongeveer 8 mg/kg lichaamsgewicht als een eenmalige inname. Echter, acute fluoride vergiftigingen voorgekomen bij dosissen van 0.1 tot 0,8 mg/kg lichaamsgewicht, volgens een artikel door Kenji Akiniwa, gepubliceerd in het tijdschrift "Fluoride." Kinderen die zijn blootgesteld aan dergelijke bedragen kunnen ervaren misselijkheid, diarree, braken, buikpijn, verhoogde speekselvloed of verhoogde dorst. Deze symptomen meestal ongeveer 30 minuten na inname beginnen en kunnen duren tot 24 uur, vaak het verzenden van hen naar de SEH voor behandeling. Tandpasta, supplementen, mond spoelen en andere fluoride-bevattende producten moeten buiten bereik van kinderen worden gehouden. Jonge kinderen moeten met name worden gecontroleerd om te voorkomen dat het slikken van deze producten bij normaal gebruik.

Ernstige gevallen van fluoride toxiciteit kunnen ook invloed hebben op andere botten van een kind lichaam, naast hun tanden. Bij hoge doses botweefsel kan ontwikkelen op plaatsen waar het is niet de bedoeling veroorzaken pijnlijke gezwellen of microspicules. In extreme gevallen, kan teveel fluoride skelet Fluorose, een artritis botziekte veroorzaken.


gerelateerde artikelen