Voorkomende oorzaken van de problemen van de nervus ischiadicus

August 27

Voorkomende oorzaken van de problemen van de nervus ischiadicus

De nervus ischiadicus is de grootste zenuw in het lichaam. Het bestaat uit 5 zenuwen die uit de lagere rug voortkomen, en lijkt op een dikke, afgeplatte koord. Het strekt zich uit langs de achterkant van beide benen en de voeten. De nervus ischiadicus kunnen zo dik als een duim op zijn dikste punt. Het biedt de sensorische en motorische functie's voor de benen en voeten.

Trauma

De nervus ischiadicus kunnen worden beschadigd door letsel op elk gewenst moment langs de lengte. MayoClinic.com merkt dat trauma als gevolg van verkeersongevallen, geweld of falls fracturen die schade toebrengen aan de zenuw kan veroorzaken. Schade aan de botten van de lagere rug, bekken, benen of voeten kan leiden tot schade aan de zenuwen die tot pijn of spier zwakte leidt.

Degeneratieve Disc ziekte

Kraakbeenachtige schijven die voor demping en verkeer toestaan tussen de wervels van de wervelkolom. Medline merkt op dat deze schijven kunnen soms scheuren en druk op de zenuw. De achteruitgang van de tussenwervelschijven kan ook leiden tot voorwaartse ontsporing van de wervels zelf, een aandoening genaamd spondylolisthesis. Deze Vertebrale verplaatsing kan van invloed zijn op de Ischiaszenuw waar het verlaten van de wervelkolom.

Tumoren

Een tumor in het ruggenmerg of de membranen of in de nervus ischiadicus zelf kan invloed hebben op de zenuw en leiden tot letsel of spier dysfunctie, volgens MayoClinic.com. De American Academy of Orthopaedic chirurgen lijsten osteochondroma, bottumoren, als een andere oorzaak van ischias. Dit kunnen zich voordoen binnen de botten van de wervelkolom of bekken.

Spier Impingement

Piriformis syndroom is een aandoening waarbij de piriformis spier, die in de billen bevindt zich, druk op de nervus ischiadicus, resulterend in onaangename symptomen kan veroorzaken. Deze voorwaarde kan worden verergerd door langdurig zitten, of door activiteiten zoals wandelen, lopen en klimmen, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte.

Spinale stenose

Stenose is een term die wordt gebruikt om te beschrijven de vernauwing van een doorgang; Dit kan soms gebeuren in de wervelkolom. Aangezien de nervus ischiadicus door middel van een aantal passages in de lagere lumbale wervelkolom, evenals de sacrale bot, MayoClinic.com notities die stenose in om het even welk van deze openingen ontstaat kan druk uitoefenen op de zenuwwortels en leiden tot pijn langs het been en de voet.

Levensstijl

Medline waarschuwt dat soms activiteiten schijnbaar goedaardige zoals het dragen van hoge hakken of zitten met benen gekruiste kunnen druk op de nervus ischiadicus uitoefenen en leiden pijn en spier zwakte tot. Gemeenschappelijke peroneale zenuw dysfunctie verwijst naar een deel van de nervus ischiadicus bekend als de peroneale zenuw schade en het kan worden veroorzaakt door onjuiste schoeisel of houding zitten. Deze aandoening manifesteert als gevoelloosheid of spier zwakte aan het onderbeen en voet.


gerelateerde artikelen