Voedingsmiddelen te eten voordat een PET-Scan

September 4

Voedingsmiddelen te eten voordat een PET-Scan

Overzicht

Een positron emissie tomografie-scan is een imaging test die nucleaire geneeskunde gebruikt om weer te geven van het lichaam op een cellulair niveau. De PET scan maatregelen lichaam functies, zoals het bloed stroom, metabolisme en zuurstof, en kan worden gebruikt voor het detecteren van ziekte, zoals kanker, en hart en de hersenen problemen. Er zijn verschillende types van PET-scans. Moet u wellicht te volgen van een koolhydraatarm dieet 12 uur voorafgaand aan een PET-scan. Zorg ervoor dat u contact op met uw arts om te zien of een speciaal dieet nodig is voor het type PET scan u ondervindt.

Eiwit

Voedingsmiddelen te eten voordat een PET-Scan

Een PET scan dieet bestaat uit voedsel dat hoog in eiwit en laag in koolhydraten. Vers, gewoon vlees is laag in koolhydraten. U kan alle soorten vlees vóór een PET-scan, met inbegrip van rundvlees, varkensvlees, gevogelte en vis eten. Onthouden van het eten van vlees die paneren of vullingen, zoals gevulde kipfilets, kunnen bevatten, omdat deze toegevoegde koolhydraten bevatten. Voeg geen beslag of paneren voor vlees en specerijen niet gebruiken om de smaak van vlees. Tofu kan ook worden geconsumeerd voordat een PET-scan. Pindakaas en eieren zijn ook aanvaardbaar keuzes.

Zuivel

Voedingsmiddelen te eten voordat een PET-Scan

Je kan eten kaas als onderdeel van het dieet van een PET-scan. Kies harde kazen zoals Colby, Zwitserse of cheddar. Vermijd zachte kazen die toegevoegde suikers bevatten mogelijk, omdat deze koolhydraten bevatten. Je kan ook het consumeren van gewone kwark. Het gebruik van margarine of boter om de smaak van uw goedgekeurde voedsel. Wegblijven van extra zuivelproducten met toegevoegde suiker, zoals yoghurt, melk en ijs.

Groenten

Voedingsmiddelen te eten voordat een PET-Scan

Niet-zetmeelhoudende groenten mogen worden gegeten voorafgaand aan een PET-scan. Groenten die zetmeel, zoals aardappelen, maïs, bieten en erwten, bevatten koolhydraten hebben en moeten worden vermeden. Goedgekeurde groenten bevatten spinazie, groene bonen, sla Groenen, paddestoelen, broccoli en bloemkool.

Vloeistoffen

Voedingsmiddelen te eten voordat een PET-Scan

U moet vermijden cafeïne 24 uur voorafgaand aan een PET-scan. Kies niet-cafeïnehoudende dranken suikervrij als water of frisdrank met cafeïne-vrij dieet. Cafeïnevrije producten vermijden omdat deze kunnen vervolgens sporen van cafeïne bevatten.


gerelateerde artikelen