Welke oorzaken jeukende oren?

August 7

Welke oorzaken jeukende oren?

Veel van de dezelfde ziekten van de huid die zich in andere gebieden van het lichaam voordoen kunnen ook invloed hebben op de oren. Infectie, psoriasis en dermatitis kunnen problemen met de huid van de oorschelp en de gehoorgang, provoceren jeuk veroorzaken. Gehoorgang jeuk kunnen met name gekmakende en potentieel gevaarlijk, omdat het verlangen voor het verlichten van de jeuk tot onbedoelde verwonding van het trommelvlies leiden kan.

Seborrheic Dermatitis

Seborrheic dermatitis is een chronische inflammatoire huidaandoening gekenmerkt door een jeukende, wasachtige, schalen uitslag. De oren zijn meestal beïnvloed bij volwassenen met de stoornis. Seborrheic dermatitis is veroorzaakt door een ontstekingsreactie van de immune aan de gist Malassezia, die normaal de huid bewoont. De gist produceert stoffen die leiden een reactie van de huid bij mensen met seborrheic dermatitis tot. Schimmeldodende medicijnen en topische steroïden meestal nuttig zijn bij het beheersen van seborrheic dermatitis.

Psoriasis

Psoriasis is een levenslang huidaandoening gekenmerkt door fragmentarisch, droge gebieden van de huid begroeiing afgetopt met zilverkleurige-wit schubben. Jeuk en pijn optreden vaak in de betrokken gebieden. Psoriasis kan invloed hebben op elk huidoppervlak, met inbegrip van de oren. In het artikel "Oor Psoriasis" gepubliceerd in het tijdschrift "Cutis", Dr. Eugene Farber gemeld dat ongeveer 18 procent van de patiënten met psoriasis ervaren oor betrokkenheid, waaronder eventueel de oorschelp en de gehoorgang. Psoriasis schaal opbouw in de gehoorgang kan verstopping veroorzaken. Opheffing van de blokkade en de actuele medicatie worden doorgaans gebruikt om te controleren psoriasis schalen in het oor.

Oor Swimmer's

Oor Swimmer's, ook bekend als otitis externa, treedt op wanneer de huid van de gehoorgang wordt ontstoken of besmet. Een abnormale hoeveelheid vocht in het oor verhoogt de kans op het ontwikkelen van deze aandoening. De meest voorkomende symptomen van otitis externa zijn jeuk en pijn van de gehoorgang. Zwelling kan tijdelijk gehoorverlies als gevolg van de gedeeltelijke verstopping van het kanaal. De getroffen oor moet vaak worden gereinigd door een oor arts verwijderen van drainage en puin van de huid. Eardrops schakelt de infectie en irritatie van de huid te verminderen.

OORSMEER problemen

OORSMEER of cerumen, beschermt de huid van de gehoorgang. Het houdt het kanaal schoon en weerstaat bacteriële infectie. Cerumen normaal wordt verplaatst naar buiten naar de opening van de gehoorgang, waar het vlokken uit het huidoppervlak. Overijverige inspanningen om te houden van de oren schoon door het verwijderen van cerumen met katoen-tipped wissers kunnen leiden tot droge en jeuk van de gehoorgang. Oor jeuk meestal ontoereikende cerumen gekoppeld worden gewist met stopzetting van het gebruik van katoenen wissers te reinigen van de gehoorgang. Cerumen impactie--een te grote overvloed van OORSMEER die de gehoorgang blokkeert--kan ook leiden tot oor jeuk. In een artikel van 2007 review gepubliceerd in "American Family Physician", melden Dr. Daniel McCarter en collega's dat ongeveer 10 procent van de kinderen en 5 procent van de volwassenen cerumen impactie hebben.


gerelateerde artikelen