De verschillende soorten nutriënten & vitaminen

August 6

De verschillende soorten nutriënten & vitaminen

Het menselijk lichaam vereist een verscheidenheid aan verschillende voedingsstoffen ter ondersteuning van de normale groei en ontwikkeling en functies. Macronutriënten bevatten deze voedingsstoffen die nodig zijn in grote hoeveelheden, met inbegrip van koolhydraten, eiwitten en vetten. Micronutriënten, die nodig zijn in kleinere hoeveelheden, zijn onderverdeeld in essentiële vitamines, die bestaan uit organische verbindingen en essentiële mineralen.

Macronutriënten

Macronutriënten verlenen calorieën gebruikt als energie, zoals omschreven door de McKinley Health Center. Deze voedingsstoffen make-up 90 procent van het droge gewicht van uw dieet, volgens the Merck Manual. Koolhydraten bestaan uit suikers dat snel en dienen als de snelste bron van energie. De nationale instituten van de voedselvoorziening van de geneeskunde en voeding bestuur beveelt volwassene verbruiken tussen 45 tot 65 procent van hun dagelijkse calorieën aan koolhydraten, zich te concentreren op ongeraffineerde koolhydraten--die hun vezel, zemelen en natuurlijk voorkomende vitamines en mineralen behouden. Eiwitten bestaan uit aminozuren, de bouwstenen nodig voor de productie van de duizenden eiwitten in het lichaam. Want eiwitten complexer dan koolhydraten zijn, duren ze langer om te verteren en daarom fungeren als een langduriger bron van energie. De gemiddelde volwassene moet consumeren 0.8 g eiwit per 1 kg lichaamsgewicht, die gemiddeld uit op ongeveer 15 procent van de calorieën, volgens de Harvard School of Public Health. Vetten, de langzaamste maar meest efficiënte vorm van energie, moeten alleen make-up 25 tot 35 procent van je totale calorieën.

Essentiële vitaminen

Uw lichaam heeft 13 vitaminen, waardoor deze de essentiële vitaminen nodig. De nationale instituten van de voedselvoorziening van de geneeskunde en voeding Board bevat een lijst van de essentiële vitaminen met de aanbevolen dagelijkse inname--het bedrag een gezond mens moet elke dag om gezond te blijven. De essentiële vitamines behoren alle die geclassificeerd als onderdeel van het vitamine B-familie waaronder biotine, folaat, niacine, patothenic zuur, riboflavine, thiamine, vitamine B-6 en vitamine B-12. Het andere essentiële vitamines zijn vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine K en vitamine D. De meeste mensen hun behoeften dagelijkse vitamine door het consumeren van een gezonde voeding maar niet te eten van een verscheidenheid van voedingsmiddelen kan resulteren in een vitamine-deficiëntie. Vitamine tekorten kunnen leiden tot een verscheidenheid van medische aandoeningen.

Essentiële mineralen

Mineralen, ook bekend als elementen, zijn anorganische aangetroffen in de bodem. Het lichaam vereist grotere hoeveelheden van sommige mineralen classificeren deze als macrominerals. De macrominerals zijn calcium, chloor, natrium, kalium, fosfor, magnesium en sulfer. Andere mineralen, met inbegrip van chroom, zink, mangaan, koper, ijzer, fluor, kobalt, tin, jodium, selenium, vanadium, nikkel en molybdeen ook normale lichaamsfuncties te ondersteunen maar in kleine hoeveelheden classificeren van hen als mineralen en sporenelementen nodig zijn. Sommige mineralen, zoals calcium en magnesium, ondersteuning van de vorming van sterke botten. Andere mineralen, zoals natrium en kalium, fungeren als elektrolyten en help evenwicht de hoeveelheid vocht in de cellen. Het lichaam gebruikt veel van de mineralen en sporenelementen voor de productie van enzymen en eiwitten. Om te garanderen van voldoende mineralen inname, eet een evenwichtig dieet waarin een verscheidenheid van fruit, groenten en gehele korrels.


gerelateerde artikelen