Donkere Urine en Weight Loss

January 15

Donkere Urine en Weight Loss

Donkere urine en gewicht verlies, voorkomen samen zijn symptomen die niet mogen worden genegeerd; beide kunnen duiden op ernstige medische aandoeningen, waarbij meestal de lever of nieren. Normale urine is de kleur van gele stro en artsen over het algemeen adviseren dat u een zorgverzekeraar raadplegen als u onverklaarbare verkleuring van urine, ondervindt vooral als het nog steeds voor meer dan een dag of twee, of herhaaldelijk gebeurt. Onverklaarbaar gewichtsverlies is ook een reden voor een bezoek arts.

Onschadelijk voorwaarden

Het is mogelijk dat er een onschuldige reden voor de donkere urine en verlies van gewicht is. Sommige medicijnen en voedingsmiddelen--met inbegrip van bieten, bramen en voedsel kleurstoffen--kunnen verkleuren urine. Gewichtsverlies kan gewoon een gevolg zijn van wordt meer actieve of knippen terug op calorieën. Maar tenzij u zeker weet dat u uw symptomen op deze manier kan verklaren, moet u uw arts raadplegen.

Hepatitis A

Donkere urine en verlies van eetlust, die tot gewichtsverlies--samen met hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, pijn in het lichaam en geelzucht of vergeling leidt--zijn symptomen van hepatitis A, een zeer besmettelijke lever infectie. Deze symptomen verschijnen meestal ongeveer een maand na infectie. U kan het contract van hepatitis A door verontreinigd drinkwater of door het eten van voedsel dat is opgesteld door een werknemer van de restaurant besmet met de ziekte; u kunt het ook krijgen van schelpdieren geoogst van vervuild water. Daarnaast kunt u hepatitis A krijgen door seks of nauw contact met iemand die besmet is. Hoewel er geen behandeling voor hepatitis A is, herstellen de meeste mensen helemaal op hun eigen.

Hepatitis B

Hepatitis B heeft symptomen die vergelijkbaar zijn met die van hepatitis A. Het wordt overgedragen door seksueel contact en door het delen van naalden. Gezondheidszorg werknemers kunnen ook worden besmet door toevallige naald stokken. Daarnaast kan de ziekte worden overgebracht tijdens de bevalling van moeder aan zuigelingen. In de acute vorm van hepatitis B--vaker voor bij volwassenen--wist het lichaam meestal het virus op eigen binnen zes maanden, leidt tot herstel te voltooien. De chronische vorm komt vaker voor bij zuigelingen en kinderen, maar vaak symptomen afwezig zijn. Ze kunnen echter decennia later, oppervlakte. Chronische hepatitis B kan leiden tot levercirrose, leverkanker en falen van de lever infectie met hepatitis D, een andere vorm van het hepatitis virus. Dokters behandelen de chronische vorm van hepatitis B met antivirale medicijnen.

Hepatitis C

Hepatitis C heeft symptomen lijken op die van de A- en B-virussen, maar zorgt ook voor bleke of klei-gekleurde ontlasting. Het kan worden verspreid door seksueel contact, delen van naalden, het krijgen van een tattoo met een besmette naald of het delen van persoonlijke items met een besmet persoon. Het kan ook worden doorgegeven van moeder op kind. De Universiteit van Maryland die Medical Center neemt er nota van dat de meeste mensen met hepatitis C de chronische vorm van de ziekte, die worden symptomless tot levercirrose, of lever littekens ontwikkelen kan, heeft ontwikkeld. Artsen kunnen behandelen chronische hepatitis C met een combinatie van interferon alfa en ribaviri.

Chronische nierziekten

Donkere urine en gewicht verlies kunnen ook tekenen van chronische nierziekte. Ziet u misschien verschillen in urine gewoonten--zoals plassen minder dan gebruikelijke-- en urine die eruitziet schuimend of sprankelende. Oedeem of zwelling, van uw benen, enkels, gezicht, handen of voeten, evenals vermoeidheid, jeukende huid, misselijkheid, verlies van eetlust en een onaangename, metalen of bittere smaak in je mond kan zich ook voordoen. Nierziekten kan variëren van milde tot ernstige en in sommige gevallen kan vereisen dialyse.


gerelateerde artikelen