Invloed van ongezond voedsel op het lichaam

May 18

Invloed van ongezond voedsel op het lichaam

Het eten van ongezond voedsel op een regelmatige basis kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. Studies blijven de negatieve effecten van veel voorkomende ongezond voedselproducten. Voor optimale gezondheid en wellness, eet een evenwichtig dieet met veel fruit, groenten en gehele korrels-- en sla het lege calorieën voor occasionele traktaties.

Obesitas

Naast andere oorzaken zoals inactiviteit en medische problemen, is obesitas ook gerelateerd aan een ongezond dieet. Omdat je meer calorieën verbranden moet dan u verbruikt, zal een calorierijke voeding gecombineerd met fysieke inactiviteit hoogstwaarschijnlijk resulteren in overmatige gewichtstoename. Levensmiddelen die bevatten grote hoeveelheden verzadigde vetten, transvetten en suiker dragen allemaal bij tot verhoogde kans op obesitas. Voor maximale gezondheid ten goede komen, altijd ontbijten en Vermijd het overslaan van maaltijden gedurende de dag om te helpen reguleren je stofwisseling en Vermijd ongezond snacken.

Gezondheid van het hart

De kwaliteit van uw dieet heeft een grote invloed op uw cardiovasculaire gezondheid. Zout en vette voedingsmiddelen kunnen met name schadelijk wanneer geconsumeerd in grote hoeveelheden op een regelmatige basis zijn. Voor maximale hartgezondheid, Medline Plus adviseert beperking van zout inname tot 2400 mg per dag. Andere ongezonde voedingsmiddelen te vermijden omvatten soda, boter, hoog-vet vlees, orgaanvlees en gefrituurd voedsel. Gebruik zonder vel pluimvee waar mogelijk. Vermijd het eten van meer dan drie tot vier eierdooiers per week, en altijd kiezen voor lage of non-fat zuivelproducten.

Ziektepreventie

Eten van ongezond voedsel draagt ook bij tot verhoogde gevoeligheid voor ziekte en chronische ziekte. Niet alleen heeft een gezond dieet helpen voorkomen hart-en vaatziekten, maar het kan ook helpen bij de preventie van type 2 diabetes, osteoporose en zelfs kanker. Een ongezond dieet kan ook leiden tot tekorten, die met name in die niet voldoen aan dagelijkse calorie behoeften. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn de meest dreigende tekorten ijzer-deficiëntie bloedarmoede, vitamine A tekort en jodium deficiëntie stoornissen.

Geestelijke gezondheid

Zoals opgemerkt door HelpGuide.org, speelt voeding een cruciale rol in de geestelijke gezondheidszorg. Eten van te veel junkfood, kan de symptomen van psychische aandoeningen zoals depressie en angst verergeren. Suikerhoudende voedingsmiddelen en geraffineerde koolhydraten zijn bijzonder schadelijk, aangezien zij leiden een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel tot. Aardappelen, ongepelde rijst, havermout en andere complexe koolhydraten zijn verstandiger keuzes. Volgens «««MayoClinic.com, kunnen ongezonde voedingskeuzes en dieet gewoonten ook verhogen uw kans op het ontwikkelen van mentale ziekten zoals Alzheimer later in het leven.


gerelateerde artikelen