How to Get Rid van overtollige vitamine D in het lichaam

July 20

How to Get Rid van overtollige vitamine D in het lichaam

Hoewel veel mensen maken zich over de vitamine D-deficiëntie zorgen, sommige lijden aan te veel vitamine D. gemeenschappelijke symptomen van giftigheid van vitamine D zijn verlies van eetlust, braken, misselijkheid, extreme dorst, overmatig plassen en jeukende huid, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Als u vermoedt u teveel vitamine D in je lichaam dat, uw klachten te bespreken met uw arts en vraag een bloedonderzoek. Als uw arts gevaarlijk hoge niveaus ontdekt, discussiëren over strategieën voor het aanpassen van uw inname.

Stap 1

Analyseer uw niveaus van vitamine D met de hulp van uw arts. In de lever omzetten bronnen van vitamine D in 25-hydroxyvitamin D of 25 (OH) D, de meest betrouwbare indicatie van vitamine D niveaus, volgens het kantoor van Dietary Supplements. Hoge-serum 25 (OH) D concentraties boven 150 nmol/L geven potentieel gevaarlijke niveaus, terwijl de concentraties van 500 tot 600 nmol/L geven toxiciteit. Een normale concentratie, zweeft daarentegen in het bereik van 50 nmol/L.

Stap 2

Verminderen of elimineren van supplementen van vitamine D hebt u een abnormaal hoog niveau. Hoewel toxiciteit onwaarschijnlijk met inname onder 10.000 IU per dag blijft, suggereert de Harvard School of Public Health een inname van 1.000 tot 2.000 IU per dag. De inname van de relatief lage aanbevolen dieet hoeveelheid voor vitamine D: 600 IU voor de meeste kinderen en volwassenen en 800 IU opmerking voor degenen die meer dan 70.

Stap 3

Overweeg uw geografische locatie. Hebt u een jaarlijkse blootstelling aan de zon, u wellicht niet zo veel vitamine D als iemand leeft in een noordelijke breedtegraad en daarom kan Verminder je inname van supplementen. Hoewel teveel zonnen leiden kanker van de huid tot kan, zal blootstelling alleen niet leiden tot toxische vitamine D niveaus.

Stap 4

Beoordelen uw voedselinname. Een loutere 1 tbsp. van levertraan bevat een maar liefst 1.360 IU vitamine d, terwijl 3 oz. van zalm of tonijn hebben 447 en 388 IUs, respectievelijk. Verrijkte voedingsmiddelen, zoals verrijkte melk (124 IU) en sinaasappelsap (137 IU), 1 kopje ook toevoegen aan de dagelijkse inname. Merk echter op dat supplementen, niet voedselbronnen, de meeste van de overmatige inname van vitamine D. bieden

Stap 5

Evalueren van de effecten van uw specifieke vitamine D-supplement en uw recepten. Bijvoorbeeld, overtreft vitamine D3 de potentie van vitamine D2 door 300 tot 400 procent. Als u een hormoon vervanging pil neemt, kan de oestrogeen niveaus van vitamine D in het bloed verhogen. Evenzo kunnen thiazidediuretica verheffen vitamine D. Door redenen voor uw overtollige vitamine D te evalueren, kunnen u en uw arts elimineren geen onnodige bronnen.

Waarschuwingen

  • Buitensporige vitamine D kan leiden tot verhoogde calciumgehalte in het bloed, wat resulteert in schade aan de bloedsomloop en de nieren.

Wat die u nodig hebt

  • Bloedonderzoek voor vitamine D
  • Potentie van huidige supplement
  • Inname van vitamine D-rijke levensmiddelen
  • Huidige medicijnen

gerelateerde artikelen