Complicaties van een prostaatbiopsie

April 19

Complicaties van een prostaatbiopsie

De prostaat is een kleine, walnoot-vormige klier die sperma, de vloeistof die verantwoordelijk is voor het voeden en het transport van de zaadcellen, produceert volgens de MayoClinic.com. Tijdens een prostaatbiopsie, uroloog of een arts die gespecialiseerd in de mannelijke voortplantingsorganen is neemt een dunne naald en weefselmonsters wordt geëxtraheerd uit de prostaat klier zodat het kan worden getest voor de afwijkingen van de cel gewoonlijk geassocieerd met prostaatkanker. Hoewel complicaties zeldzaam zijn, is het belangrijk om te weten de risico's verbonden aan een procedure.

Infectie

De meest voorkomende complicatie die is gekoppeld aan een prostaatbiopsie is infectie, volgens de MayoClinic.com. Mannen hebben een prostaat biopsie kunnen ontwikkelen van een infectie van de urinewegen of prostaat bij bacteriën die meestal sluimert op de top van de huid het lichaam via de biopsie site binnenkomt en zich uitbreidt naar verschillende delen van het lichaam. CIGNA gezondheidszorg stelt dat infectie vaak voor bij mannen die zijn gediagnosticeerd prostatitis, een pijnlijke prostaat voorwaarde dat oorzaken pijn in de lies, branderig gevoel tijdens het plassen, overmatig plassen 's nachts, prostaat pijn of ongemak tijdens een zaadlozing. Symptomen van infectie zijn koorts, pijnlijke urination en kwijting van de penis. Behandeling bestaat meestal uit antibiotica.

Bloeden

Lichte bloedingen na een prostaatbiopsie is normaal. Ongeveer 50 procent van de mannen hebben een prostaat biopsie verslag bloed in sperma na de procedure, volgens de MayoClinic.com. De meeste mannen ervaren pijn, lichte bloeden uit het rectale gebied, bloed in de urine en ontlasting en een lichte roze tint aan de zaadvocht vloeistof na de biopsie. Dit type licht bloedverlies is normaal en kan blijven voor vier tot zes weken na de biopsie, volgens de MayoClinic.com. Als het bloeden verslechtert en gaat gepaard met hevige pijn en ontsteking, kan dit duiden bloeden rond de biopsie-site of een infectie. Meestal uiteindelijk bloeden stopt op eigen, maar bloeden dat verergert mogelijk medische hulp om te stoppen met het bloeden.

Urine retentie

Sommige mannen hebben een harde tijd urineren na een prostaatbiopsie. Tijdens de biopsie, wordt narcose toegediend om te blokkeren van de sensatie van pijn, terwijl vloeistoffen krijgen ter compensatie voor enig bloedverlies. De combinatie van overtollige vocht en anesthesie kan leiden tot een volledige blaas met gevoelloosheid of verminderde zenuw functie, volgens de nationale nier- en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. Gemeenschappelijke symptomen die gepaard gaan met urine retentie zijn langzame urine stroming, pijnlijke urination, pijn of druk in de penis of de buik, het onvermogen om het volledig lege de blaas, problemen hebben of te handhaven een erectie en roze of rood gekleurde urine, volgens de website Drugs.com. Behandeling bestaat meestal uit een tijdelijke urinaire katheter ingebracht via de plasbuis zodat urine uit de blaas afgevoerd en uit het lichaam uitgescheiden kan worden.


gerelateerde artikelen