Houten versus kunststof koken gebruiksvoorwerpen

April 28

De juiste hulpmiddelen kunnen het verschil maken tussen een begaanbaar maaltijd en dat is onvergetelijk. In dit tijdperk van extreme specialisatie, waar uw gemiddelde koken winkel draagt vier versies van elk hulpprogramma en duizenden meer zijn beschikbaar op het Internet, is het niet gemakkelijk om te kiezen van de juiste tool voor de juiste baan. Een verwarrend gebied is proberen om te beslissen tussen kunststof en hout. Maak je niet druk. Met de juiste informatie, kunt u de perfecte tool voor uw het koken opnemen.

Wanneer gebruikt u hout

Houten gebruiksvoorwerpen zijn niet de beste hulpmiddelen voor elke taak in koken, maar ze zijn perfect voor sommige dingen. Hout is een goede keuze wanneer u werkt met warme levensmiddelen waarvoor frequente roeren, zoals risotto's, sommige soepen en snoepjes. In feite, raadt Food Network TV-presentatrice Alton Brown houten lepels bij het werken met snoep siropen, want zij helpen de warmte gelijkmatig te verdelen. Hout is ook een goede keuze bij het werken met gevoelige koperen kookgerei of nonstick kookgerei, zoals het zal niet op het oppervlak krassen.

Wanneer gebruikt u Plastic

Zoals hout zijn plastic gebruiksvoorwerpen nuttig in sommige situaties, maar niet in alle. Plastic gebruiksvoorwerpen kunnen smelten als ze in contact met de brander elementen, de zijkanten van potten, of hete stroop komen. Dus, kunststof is best als u werkt met lage of neen-warmte-toepassingen, zoals het roeren van koekjesdeeg, schrapen brood slagmensen uit kommen, of met behulp van kunststof maatbekers en lepels om maatregel ingrediƫnten. De meeste plastic kookgerei zijn vaatwasmachinebestendig, hoewel sommigen alleen moet gaan op het bovenste rek, dus check instructies van de fabrikant.

Overwegingen

Zowel kunststof als hout kookgerei hebben beperkingen. Hout kan kraken na verloop van tijd, vooral als je hem in de vaatwasser of herhaaldelijk worden blootgesteld aan warmte. Wanneer dat gebeurt, voedsel kan komen te zitten in de gebruiksvoorwerp en mogelijk gevaarlijke bacteriƫn om te groeien. Kunststof, zoals eerder vermeld, kan smelten. Een andere kwestie is bisphenol-A of BPA, een chemische stof aangetroffen in sommige kunststoffen die ontwikkeling bij zuigelingen en kinderen (referentie 2) kunnen belemmeren. Als je concearned over BPA, zoekt gebruiksvoorwerpen gemarkeerd "BPA vrij."

Alternatieven

Als u niet kopen twee sets van gebruiksvoorwerpen voor verschillende situaties wilt, zijn er alternatieven voor plastic en hout kookgerei. Siliconen spatels, bijvoorbeeld, zal niet krassen op gevoelige Kookwaren en niet smelten. Een ander goed alternatief is nylon kookgerei, die is goed voor pannenkoek draaiers en meten van vaartuigen, als het houdt zijn vorm beter dan siliconen. Echter, 'Cook's Illustrated' magazine waarschuwt dat silicone keukengerei neigt te zijn te plomp goed te werken.


gerelateerde artikelen