Integratie van dove studenten in de reguliere klas

March 3

Integratie van dove studenten in de reguliere klas

In de afgelopen decennia, hebben dove en slechthorende leerlingen meermalen geleerd in de reguliere klaslokalen, in speciale-behoeften eenheden binnen gewone scholen en in gespecialiseerde scholen voor doven. Met inbegrip van dove studenten in de reguliere klas kan zinvol zijn in termen van de educatieve en sociale ervaringen. Nochtans, zullen bepaalde aanpassingen of overwegingen moet dove studenten naast hun leeftijdsgenoten hoorzitting met succes worden opgenomen.

Lawaai en geluid

Veel dove studenten die zal worden geïntegreerd in een reguliere klas hebben enkele resterende hoorzitting en ook enkele taal en spraak mogelijkheden. Maken gebruik van deze vaardigheden, de klas setup moet gunstig worden ontworpen voor de dove student of studenten in uw klas. Met dove studenten zitten in de buurt van de docent kunnen de instructie beter om gehoord te worden. Als een student heeft beter horen in één oor dan de andere hoek haar bureau, zodat haar beter oor dichter bij de leraar is. Achtergrondruis kan leiden tot problemen met gehoorapparaten, dus gericht op het minimaliseren van lawaai in de klas en seat dove studenten uit de buurt van luidruchtige implementeert zoals een airconditioning eenheid.

Gebarentaal

Dove kinderen die gebruik maken van de gebarentaal te communiceren meestal deelnemen aan de reguliere klas met de hulp van een tolk gebarentaal. Leraren moeten spreken rechtstreeks aan de student in plaats van aanpakken van vragen of verzoeken aan de interpreter. Het is nuttig om zowel de student en zijn tolk voorzien van schriftelijke kopieën van lezing of cursus materialen voorafgaand aan de les. Ook als u video media in uw klas gebruikt, scipts gebruiken om de student en een tolk indien mogelijk. Wanneer een tolk staat door de schoolbord of smartboard waarop de leraar schrijft, ze moet staan in de buurt van het gebied van bestuur wordt geschreven op--deze manier, de dove leerlingen van de klas kunnen het schrijven van de Raad van bestuur en de begeleidende gebarentaal tegelijkertijd weergeven.

Lip-lezing

Veel dove studenten leren liplezen en vervolgens reageren op wat er wordt gezegd met spraak of gebarentaal. In de reguliere klas profiteren leerlingen meestal liplezen zitten dichter naar de leraar. Als een leraar, kunt u helpen studenten om liplezen door te kijken direct de klasse wanneer u spreekt. Natuurlijk spreken, duidelijk en langzaam--niet schreeuwen of overdrijven de bewegingen van uw mond als u praat. Hebt u gezichtshaar, zoals een snor, zal houden dit bijgesneden uit de buurt van je lippen helpen studenten om liplezen als u leren.

Groepswerk

Doof kan een isolerende ervaring in de wereld van de hoorzitting, en kansen voor groepswerk en discussie zijn een van de belangrijkste voordelen van het opleiden van dove studenten in een reguliere klas. Wanneer het vergemakkelijken van de werkzaamheden van de groep in de klas, verduidelijken het onderwerp van discussie in het begin. Alle leerlingen aanmoedigen om te nemen verbaal, door te vragen en het beantwoorden van vragen of het geven van rapporten. Wijzend op de persoon die op dit moment spreekt zal de dove student aan zijn aandacht en volg de discussie beter helpen. Visuele signalen zoals zwaaien kunnen helpen een dove leerling hulp inroepen wanneer het haar beurt om te praten met de groep. Zittend in een cirkel, zal helpen studenten om elkaar te zien tijdens de groep werken.


gerelateerde artikelen