Geneesmiddelen voor verminderde nierfunctie

February 7

Geneesmiddelen voor verminderde nierfunctie

De National Kidney Foundation meldt dat één op de negen Amerikanen getroffen met enige vorm van nierziekte. Omdat chronische nierziekte ongeneeslijk is, richten artsen op het behandelen van symptomen zoals hoge urine eiwitten, hoge bloeddruk en bloedarmoede. Als de nierfunctie afneemt tot het punt dat het is niet meer mogelijk leven te ondersteunen, zijn dialyse- en transplantatiecentra levensreddende behandelingen.

Hypertensie

Hypertensie is de vloek van bijna alle nierpatiënten. Als de nierfunctie afneemt, de nieren zin minder bloed stroomt over hen en afscheiden van een hormoon dat knelpunt van de bloedvaten. Dit veroorzaakt een vicieuze cirkel, omdat de daaruit voortvloeiende hoge bloeddruk weg op de resterende nierfunctie laatste.

Bijgevolg, nierpatiënten vaak belanden op meerdere hypertensie medicijnen om te bepalen dit. Artsen schrijven verschillende klassen van drugs zoals angiotensine converting enzyme-remmers, ACE remmers, angiotensine receptor blokkers of ARBs, calcium kanaal blokkers, diuretica en bètablokkers voor de behandeling van dit symptoom van nierfalen genoemd. Patiënten tijd vaak veel medicijnen en doses om te komen tot de optimale oplossing aan te passen.

Urine-eiwit

Patiënten met verminderde nierfunctie ook vaak hebben verheven urine-eiwit. Net zoals hypertensie nierfunctie tast, doet hoge urine eiwitten zo goed.

Omdat ACE-remmers relatief weinig bijwerkingen hebben, zijn ze vaak de eerste behandeling voor overtollige urine-eiwit. Als dit niet voldoende, proberen artsen immuunonderdrukkende geneesmiddelen zoals prednison, mycofenolaat mofetil en cyclophosphamide.

Terwijl prednison en cyclofosfamide zijn gebruikt voor decennia, mycofenolaat mofetil, ook bekend als Cellcept, is een relatieve nieuwkomer en is aangetoond dat het zeer nuttig zijn in het behandelen van hoge urine eiwitten met minder bijwerkingen dan zijn voorgangers. De kwestie van de mei 2010 van "Klinische Nefrologie" meldt dat mycofenolaat mofetil kan gecombineerd worden met prednison.

Bloedarmoede

Bloedarmoede is een probleem voor veel patiënten met verminderde nierfunctie omdat de nieren afscheiden ook een hormoon genaamd erythropoitin die de rijping van rode bloedcellen helpt. Volgens de National Kidney Foundation is niet hebben genoeg erythropoitin de belangrijkste oorzaak van bloedarmoede in nierpatiënten.

Synthetische erythropoitin is één van de meest recente wonder drugs in de behandeling van bloedarmoede bij patiënten met afnemende functie. Patiënt injecteren zichzelf met deze drug om de twee weken. Na enkele weken is de verandering vaak verbluffend als patiënten gaan niet diep vermoeid en ademloos naar gevoel weer energiek en productief.

Fosfaat bindmiddelen

Als de nierfunctie afneemt, verliezen nieren de mogelijkheid om te filteren van fosfaten, veroorzaakt jeukende huid. De National Kidney Foundation raadt dit te behandelen met fosfaat bindmiddelen als vermindering van de inname van kalium is niet voldoende.

Kalium bindmiddelen omvatten calciumcarbonaat preparaten zoals TUMS en PhosLo, evenals sevelamer en anderen.


gerelateerde artikelen