Misselijkheid na het ontbijt

August 28

Misselijkheid na het ontbijt

Mocht u misselijk bij het ontbijt, zou het vanwege het voedsel, de tijd of een verwante aandoening. Misselijk gevoel kunnen elke ochtend voor een langere periode ook een vroeg teken van de zwangerschap. U kunt vaak voorkomen dat misselijkheid bij het ontbijt met een paar veranderingen aan uw ochtendmaaltijd en uw routine. Als uw misselijkheid je regelmatig overgeven maakt, koorts ontwikkelen of anders voel me zwak en ziek, spreken met een arts.

Ontbijt

De veelgeprezen "belangrijkste maaltijd van de dag" ontbijt komt ook op een gevoelig moment voor sommigen in de spijsvertering. Als u bij zonsopgang opstaan en proberen te eten meteen een grote maaltijd, kan het niet goed op je buik zitten. Spijsvertering vertraagt 's nachts, zodat je maag kan niet klaar om te nemen op een perceel van voedsel het eerste ding in de ochtend. Op dezelfde manier als u een grote maaltijd net voor het slapen de avond tevoren aten, zou kunnen misselijkheid bij het ontbijt zijn het gevolg.

Ontbijt typen

Vette, gebakken of sterk gekruide voedingsmiddelen bij het ontbijt kunnen een recept voor misselijkheid. Spek met eieren en siroop bevat bijvoorbeeld een heleboel suiker, vet en eiwit. Het eerste ding in de ochtend, kon dit maken u zich misselijk voelt. Kiezen voor licht, gezond voedsel voor het ontbijt. Dit kan u helpen misselijkheid verminderen en krijgen goede voeding te bereiden u op de dag. Probeer bijvoorbeeld hele korrels granen, lichte yoghurt, vers fruit smoothies en vetarme eiwitbronnen zoals hardgekookte eieren of volkoren toast met pindakaas.

Ochtendmisselijkheid

Als u zwanger bent en misselijk bij het ontbijt voelt, wellicht u ochtendmisselijkheid. Dit geldt voor maximaal 80 procent van alle zwangere vrouwen tot op zekere hoogte, volgens gezondheidsdiensten bij Columbia. De ziekte meestal begint vroeg in het eerste trimester en duurt tot de 16e week. Het is waarschijnlijk een gevolg van de hormonale veranderingen die gaande is in je lichaam. Dit vertraagt de spijsvertering en maakt het moeilijker te breken rijk voedsel. Vindt u dat uw misselijkheid beter dan een zware gekookt ontbijt eten van gewoon brood of granen afwikkelt.

Medicatie

Sommige medicijnen of behandelingen leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid en braken, vooral rond voedsel. Bijvoorbeeld, veroorzaken sommige kankerbehandelingen zoals chemotherapie en straling symptomen van misselijkheid. Dit kunnen erger worden tijdens het ontbijt wanneer u de geur van gekookt voedsel. Andere medicijnen zoals antidepressiva, hoest stroop of pijnstillers kunnen ook leiden tot misselijkheid. Uw arts kan een waarschuwing weergegeven als misselijkheid een bijwerking van medicatie is, en raden van alternatieve geneesmiddelen, indien beschikbaar.


gerelateerde artikelen