Ingeblikte mandarijn sinaasappelen & kalium

September 5

Ingeblikte mandarijn sinaasappelen & kalium

De meeste mensen zich niet ongerust maken over het krijgen van voldoende van het mineraal kalium, want tekortkomingen vrijwel onbekend in de geïndustrialiseerde wereld zijn. Gezonde mensen in het algemeen hoeft te maken over het krijgen van te veel kalium, hetzij. Maar hoge niveaus van kalium zijn een probleem voor diegenen wier nieren zo bijzondere waardevermindering heeft ondergaan zijn, ze kunnen niet langer reguleren niveaus van dit mineraal. Voor deze mensen kunnen het kaliumgehalte van ingeblikte mandarijn sinaasappelen opleveren.

Kaliumgehalte

De U.S. Department of Agriculture meldt dat een kopje ingeblikte mandarijn sinaasappelen verpakt in SAP heeft 331 mg kalium. Drainage van het SAP verlaagt de totale kalium tot 257 mg.

Richtsnoeren

De National Kidney Foundation definieert een hoog-kalium eten als een met meer dan 200 mg kalium per portie. Volgens deze definitie, een portie cup van mandarijn sinaasappelen in aanmerking kan komen als een hoge-kalium eten. Als u hoge niveaus van kalium, zou een betere benadering moeten eten dit voedsel slechts af en toe, misschien gooien een paar secties van Mandarijn oranje met lage-kalium vruchten zoals apple.

Gevolgen

Kalium vergemakkelijkt de overdracht van elektrische impulsen die tussen zenuwcellen. Meeste mensen hebben geen zorgen over kalium, omdat hun nieren automatisch ervoor te zorgen dat de niveaus binnen gezonde grenzen worden. Maar het is een zorg voor nierpatiënten waarvan kalium-niveaus hoog genoeg om van invloed zijn op hun zenuwstelsel, zijn zoals hoge niveaus leiden onregelmatige hartslag tot kunnen. Hoge niveaus van kalium worden behandeld met lage-kalium diëten, die is waarom voedsel zoals ingeblikte mandarijn sinaasappelen een probleem voor mensen met een nierziekte worden kan.

Waarschuwing

Volgens de National Kidney Foundation heeft één op de negen Amerikanen een soort nierprobleem. Dit betekent dat kalium een mogelijk probleem voor een groot aantal mensen is. Hebt u een nierziekte, zal uw nephrologist uw kalium niveaus volgen. Weten uw kalium nummers zal u helpen beslissen of high-kalium voedsel zoals ingeblikte mandarijn sinaasappelen zijn een probleem.


gerelateerde artikelen