Pillen & vitaminen die zal veroorzaken jicht

July 10

Jicht, een vorm van artritis, is een aandoening die veroorzaakt accumulatie en de afzetting van naald-achtige kristallen in gewrichten en weefsels, waardoor zwelling en ontsteking van de gewrichten. Jicht wordt veroorzaakt door hoge niveaus van urinezuur. Eiwitrijke voedingsmiddelen en met hoge gehaltes aan purines ook eten veroorzaakt jicht. Gebruik van bepaalde medicijnen kan ook leiden tot jicht.

Thiazidediuretica

Thiazidediuretica kunnen veroorzaken jicht omdat deze drugs met de eliminatie van urinezuur uit het lichaam interfereren, volgens Labtestsonline.org. Thiazidediuretica helpen verminderen van de hoeveelheid water in het lichaam door het verhogen van plassen. Lage hoeveelheden vloeistoffen in het lichaam leidt tot een lagere bloeddruk. Patiënten die diuretica zijn risico op uitdroging, waardoor een verhoogd risico voor het behoud van buitensporige urinezuur. Patiënten met een geschiedenis van jicht aanvallen moeten voorzichtig zijn tijdens het gebruik van deze diuretica.

Salicylaten

Salicylaten zijn steroïdale noninflammatory middelen gebruikt voor het verlichten van pijn en koorts. Salicylaten, zoals aspirine, kan jicht, volgens Labtestsonline.org. Salicylaten voorkomen volledige uitscheiding van urinezuur uit het lichaam. Patiënten met jicht symptomen moeten het nemen van pijnstillers zoals paracetamol in plaats van salicylaten teneinde jicht symptomen verergeren.

Niacine en vitamine A

Gebruik van hoge doses Niacine of vitamine A kan jicht aanvallen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Niacine, ook bekend als vitamine B3, is een in water oplosbare vitamine die belangrijk is voor de stofwisseling. Niacine wordt ook gebruikt om te helpen bij de goede werking van de spijsvertering, huid en zenuwen. Vitamine A is in vet oplosbare vitamine die belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde huid en ogen.


gerelateerde artikelen