Vijf interessante feiten over mineralen

November 17

Vijf interessante feiten over mineralen

Als je er een punt om eet voedsel of het nemen van supplementen die calcium ijzer bevatten ter voorkoming van osteoporose of bloedarmoede, weet je al mineralen zijn essentieel voor een goede gezondheid. Mineralen zoals zink, koper, kalium, chloride, mangaan, natrium en kalium deel uitmaken van de structuur van uw lichaam en ze regelen je hartslag, je bloedsuikerspiegel en al uw lichaamseigen processen. Enkele feiten over mineralen zijn verrassend interessant.

Mineralen koppelen uw lichaam en de aarde

Veel van de mineralen in de aardkorst en in Bergen, de rotsen en de bodem zijn de zeer dezelfde mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Echter, het eten van een rots het niet doen je geen goed; mineralen moeten in een vorm die je lichaam kan gebruiken. Tijd en de krachten van de natuur breken geleidelijk rotsen en andere minerale-bevattende natuurlijke materialen, zoals grond. Planten dan absorberen mineralen via hun wortels, en wanneer je een plant eet of een dier dat een plant aten eten, u absorberen de mineralen in je lichaam.

Ongewone minerale Cravings

Een tekort aan ijzer of zink kan zich manifesteren in ongebruikelijke manieren--het kan induceren het verbijsterend gedrag pica, de drang om te eten stoffen is gekoppeld. Als je last van pica, in plaats van te verlangen chocolade of frieten, hebt u oncontroleerbare dringt erop aan het eten van dingen als papier, vuil, haarballen, ijs, verf, zand, klei of zelfs dierlijke uitwerpselen. Pica komt vaker voor bij kinderen--tussen 10 en 30 procent van de kinderen leeftijden 1 tot en met 6 vertonen deze gedrag op een gegeven moment, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Pica kan intestinale obstakels, loodvergiftiging, infecties en ondervoeding veroorzaken. Behandeling omvat voor het testen en corrigeren van voedingstekorten. Pica is het soms gerelateerd aan als een psychische of gedragsproblemen stoornis in plaats van een nutritionele deficiƫntie.

De Mad Hatter en het mineraal

Niet alle mineralen zijn noodzakelijk of zelfs veilig is voor je lichaam. Vreemd gedrag aangezet door een giftige mineraal--kwik--is achter de uitdrukking "mad as a hatter." In het boek "Alice in Wonderland" door Lewis Carroll is de Mad Hatter's gekke, onvoorspelbare gedrag kenmerkend voor de symptomen van de blootstelling aan chronische kwik dat vele hoed makers in 19e-eeuwse Groot-Brittanniƫ ervaren. Hoed makers werden vergiftigd als ze kwik nitraat aan vorm wol voelde in hoeden gebruikt tijdens het werken in slecht geventileerde ruimtes.

Pizza, dorst en mineralen

Je hebt waarschijnlijk dorst ervaren na het eten van pizza of andere zoute voedingsmiddelen en mineralen zijn de reden. Water maakt ongeveer 50 tot 60 procent van de massa van uw lichaam, en het gevuld met mineralen zoals natrium, chloride en kalium. Meeste water en mineralen zijn in uw cellen; de rest is in uw bloed plasma en lymfatische vloeistof. Als een mineraal wordt ook geconcentreerd in beide compartiment, trekt het water uit het andere compartiment te verdunnen zelf tot op het juiste niveau. Als je een plak van zoute pizza eet, de natrium-niveau in uw bloed plasma wordt overdreven geconcentreerd en het verdunt zich door het water te trekken uit uw cellen. De dehydraterend cellen een noodsignaal verzenden met je hersenen en je hersenen je een signaal om water te drinken.

Soda, fosfor en tieners

Tieners actief groeien, en de noodzaak van het mineraal calcium voor botgroei is hoog. Echter, als je net als vele tienermeisjes, u kunt houden van frisdrank meer dan je melk willen. Dat kan spellen moeite voor botgroei en gezondheid dankzij soda's hoog niveau van fosfor, een mineraal dat kan invloed hebben op de calcium en bot metabolisme. Als een tiener genoeg calcium in haar dieet krijgt, sommige fosfor kan geen kwaad, maar het kan een probleem worden wanneer soda melk in haar dieet vervangt en een hoge verhouding van fosfor aan calcium ontwikkelt.


gerelateerde artikelen