Tingly gevoel bij de uitoefening van

May 13

Tingly gevoel bij de uitoefening van

Een tingly gevoel bij het trainen wordt meestal veroorzaakt door een probleem met neurologische of vasculaire. In de mildste of meest onschadelijk vormen, kan de tintelingen het resultaat van een bra riem die te strak is, of het kan worden gerelateerd aan veranderingen van de bloeddruk tijdens de training. Ongeacht de locatie en de oorzaak van de tintelingen, moet u aandacht als het gepaard gaat met andere symptomen, zoals pijn, of als de pijn of tintelingen niet verdrijven nadat u stop uitoefenen.

Chronische inspanningsdyspnoe compartiment syndroom

Wanneer u de oefening, je spieren uit te breiden met maar liefst 20 procent, en als het weefsel rond de spieren niet dienovereenkomstig worden uitgebreid, de spieren kunnen beginnen te knijpen op de zenuwen en bloedvaten, Dr. Cathy Fieseler uitgelegd voor het "uitgevoerd"tijdschrift Times. Deze voorwaarde staat bekend als chronische inspanningsdyspnoe compartiment syndroom en wordt meestal behandeld met een operatie. Symptomen van Midden-Europese landen zijn een tingly gevoel of een doof gevoel, vaak voorafgegaan door krampen of pijn, in de lagere benen en voeten.

Popliteale slagader compressie syndroom

Uit te oefenen, kan dat ook leiden tot de spieren in de onderste poot op de popliteale slagader, die achter de knie loopt. Druk op deze grote slagader kan beperken bloedstroom tot de kuiten en voeten en produceren een tingly sensatie en gevoelloosheid evenals de pijn in de spieren. Met deze aandoening, zoals met de Midden-Europese landen, een arts alleen popliteale slagader compressie syndroom tijdens en onmiddellijk na oefening diagnosticeren kon Fieseler wordt uitgelegd. Chirurgie is ook de manier waarop die dit probleem wordt behandeld.

Ischias

Een tingly gevoel dat langs de achterkant van een been van de rug, loopt hoewel je niet in de rug voelen kan, is waarschijnlijk ischias. De nervus ischiadicus is gewoon de grootste zenuw in het lichaam; het begint in het bekken en vertraagt de dij, waar het in twee kleinere secties takken. Als deze zenuw wordt gecomprimeerd, kan het resultaat een pijnlijk of tintelend gevoel van de betrokken zenuw.

Overwegingen

Misschien voel je tingly in uw gezicht, handen of voeten, afhankelijk van wat voor soort training u aan het uitvoeren bent en met welke intensiteit. Spieren neiging om pijnlijke bij de uitoefening van, dus is het belangrijk onderscheid maken tussen pijnlijke spieren en tintelend ones. Spierpijn kunnen krijgen beter met rust; tintelingen moet zorgvuldig worden bekeken. Als de tintelingen elke keer uw oefening gebeurt, moet u uw arts raadplegen. Klaar om vragen te beantwoorden over hoe het tintelende gevoel begint, hoe lang het duurt, wat helpt het weggaan en wat zijn eventuele medicijnen en supplementen u nemen.


gerelateerde artikelen