Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van hoge Doses van metformine?

November 3

Metformine is een eerstelijns medicatie vaak voorgeschreven voor de behandeling van diabetes mellitus type 2. Diabetes is een aandoening waarbij het lichaam niet goed bloedsuiker of glucose, in bruikbare energie verwerken. Hoge niveaus van de bloedsuiker schade kleine haarvaten, die in de zenuw en orgel resulteren kunnen schade. Metformine vermindert van de lever productie van glucose, verbetert insulinegevoeligheid en vermindert de gastro-intestinale absorptie van glucose, stelt Drugs.com. Hoge doses kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Melkzuur acidose

Hoge doses van metformine kan melkzuur acidose, die een zeldzame maar ernstige bijwerking is, volgens Drugs.com. Melkzuur acidose is de hoogte van melkzuur, wat leiden een ernstige elektrolyt onbalans tot kan. Het is dodelijk in 50 procent van de gevallen. Het risico van melkzuur acidose verhoogt bij patiënten met nierziekten en bij oudere patiënten. Teken van melkzuur acidose zijn malaise, spierpijn, respiratoire nood, slaperigheid en abdominale nood. Dus, een patiënt ervaren deze bijwerkingen moet niet aarzelen om spoedeisende medische behandelingen. Zodra de arts van de patiënt elektrolyten is verholpen, zal hij waarschijnlijk een andere medicatie voor de behandeling van type 2 diabetes voorschrijven.

Hypoglykemie

Een patiënt nemen van hoge doses van metformine treden hypoglykemie, of lage bloedsuikerspiegel. Dit gebeurt omdat hoge doses ook effectief in het verlagen van de bloedsuikerspiegel kunnen zijn. In andere gevallen kan de patiënt eten minder, wat leiden hypoglykemie tot kan als het dezelfde hoge doses van metformine worden gegeven. Tekenen van hypoglykemie zijn angst, gedragsveranderingen, wazig zicht, koud zweet, verwarring, bleke huid, slaperigheid, honger, onregelmatige hartslag, misselijkheid, opgericht en onduidelijke spraak. Een patiënt één van deze bijwerkingen ervaren moet eerst sap drinken of eten van een stuk van snoep. Als symptomen niet is opgelost, moet hij proberen spoedeisende medische behandelingen.

Diarree

In 53 procent van de patiënten was diarree een veelvoorkomende bijwerking gezien bij het nemen van hoge doses van metformine. Dit komt doordat metformine chemische signalen in het maag-darmstelsel verandert afnemen van suiker opname. Terwijl gunstig in het verminderen van opname van de suiker, het kan ook van invloed op het maag-darmkanaal op andere manieren, die leiden diarree tot kan. Diarree kan resulteren in aanzienlijke uitdroging, voedingsstoffen tekort en elektrolyt onbalans als niet goed wordt beheerd. Een patiënt met diarree mogen dus niet aarzelen medische behandeling te zoeken. De arts zal waarschijnlijk verminderen van de dosis van metformine of een andere medicijnen voor de behandeling van type 2 diabetes voorschrijven.


gerelateerde artikelen