Gastritis & oorzaken van vitamine tekorten

January 28

Gastritis & oorzaken van vitamine tekorten

Onvoldoende voeding, de interactie van de drug, alcoholisme en malabsorptie syndromen, zoals coeliakie, kunnen leiden tot vitamine tekorten. Gastritis, een ontsteking van het slijmvlies van je maag, kan ook leiden tot een deficiëntie van de vitamine, specifiek voor vitamine B-12. Raadpleeg uw arts als u symptomen van gastritis.

Ontsteking en Gastritis

Ontsteking is een proces dat uw immuun systeem gebruikt voor het afweren van infectie en letsel genezen. Het treedt op wanneer de hormonen signaal het vrijkomen van vloeistoffen en witte bloedcellen uit uw bloedvaten door het verhogen van de porositeit van het bloedvat muren. Bloedserum en witte bloedcellen sluit uw bloedvaten en overstroming het getroffen gebied, veroorzaakt zwelling dat kussens van de gewonde weefsel. De witte bloedcellen aanval van eventuele pathogenen en laat genezing om te beginnen. In gevallen van gastritis is de ontsteking langdurig of ernstig genoeg is om eigen problemen te veroorzaken. Het kan leiden tot maagzweren en schade toebrengen aan het slijmvlies van de maag dat remt de productie van de maagzuren die nodig zijn om te breken van voedsel en vitaminen absorberen.

Atrofische Gastritis

Atrofische gastritis is een aandoening van de ouderen, en het wordt beschouwd als de belangrijkste oorzaak van vitamine B-12 malabsorptie in oudere volwassenen. Atrofische gastritis is een chronische vorm van gastritis die de klieren die produceren van maagzuur naar atrofie veroorzaakt. Het ontbreken van spijsvertering zuur verandert ook het milieu van de maag, waardoor het mogelijk is voor schadelijke bacteriën te koloniseren het gebied B-12 absorptie verder te remmen.

Vitamine B-12

Vitamine B-12 is de grootste vitamine, in termen van moleculaire grootte en ook de meest complexe. B-12 is niet gevonden in planten. Voedingsmiddelen op basis van dier zijn de enige natuurlijke bronnen van B-12, hoewel vele niet-gebaseerde dierlijke voedingsmiddelen nu met deze essentiële vitamine verrijkt zijn. B-12 in natuurvoeding bronnen is gebonden aan eiwitten in een vorm die je darmen niet kunnen absorberen. De zuren die uw maag produceert klieven vitamine B-12 van de eiwitten die binden, zodat het door je darmen worden geabsorbeerd. In gevallen van gastritis, het ontbreken van de maagzuren voorkomt deze decollete en resulteert in een ontoereikende B-12 absorptie.

Symptomen

De symptomen van gastritis zijn buikpijn, indigestie, brandend maagzuur, hik, misselijkheid, braken, verminderde eetlust en donkere fecale materie. De symptomen van een vitamine B-12 tekort omvatten bloedarmoede, vermoeidheid, zwakte en tintelingen in de handen en voeten. Als niet tijdig worden verholpen, kan de schade aan de zenuwen als gevolg van vitamine B-12 tekort permanent geworden. Raadpleeg uw arts als u denkt dat u wellicht een vitamine-deficiëntie.


gerelateerde artikelen