Het verbeteren van de selectieve aandacht in de sport

October 13

Het verbeteren van de selectieve aandacht in de sport

Je moet in de gecontroleerde chaos van de meeste sporten, zeef uit welke elementen vraag volledig uw aandacht en die moeten geblokkeerd. Terwijl de selectieve aandacht of 'richten' misschien een cliché spoot door sporters en coaches in postgame interviews lijkt, wellicht de mogelijkheid om uit te sluiten irrelevant prikkels in feite onder de belangrijkste op hoog niveau prestaties in de sport. Je geest is geprogrammeerd te richten op nieuwe stimuli, onderdeel van de oriënterende reactie nodig door onze voorouders in het wild. Maar voor sportwedstrijden, een andere benadering beter dient u.

Stap 1

Blijf in het heden, klinische en sport psycholoog John F. Murray adviseert. Kort opmerking fouten gaan en beteugelen van een tendens om zorgen over eventuele fouten te komen. Ontspan voor een moment tussen punten, zoals tennis sterren zoals Roger Federer doen, en te, vooral voor match punten hergroeperen.

Stap 2

Recite relevante mantra's om uw sport, zoals "kijken naar de bal van de naden," "attack," "hit the hole" en "de bal look in" om te verhogen uw selectieve aandacht.

Stap 3

Selectieve aandacht besteden aan relevante signalen zodat u kunt anticiperen op uw tegenstander zet. In RACKETSPORTEN, zoekt de tegenstander schouder en bewegingen van de romp en de positie van het racket, beveelt aan University of Idaho sport psychologie professor Damon Burton in "Sportpsychologie voor bussen." In hockey, meer richten op de schutter de stok dan de puck zelf. Bekijk de voeten van de slagman in honkbal of softbal. Bekijk de passer de ogen in basketbal en voetbal, en in voetbal, Bekijk de buik van de dribbler.

Stap 4

Kalibreren van uw gezichtsveld aan uw specifieke sport, maar over het algemeen kijken naar het veld of de rechtbank in sporten zoals basketbal, voetbal en voetbal en ternauwernood regisseren uw aandacht in sporten zoals skiën, waar gewoon gericht op draait en hand plaats helpt meest.

Stap 5

Afdekken afleiding inclusief juichen, trash talk, zwaaien tekenen in de menigte en schreeuwde commentaar. Uw coach simulaties van afleiding op praktijk instellen zodat u kan worden gebruikt om hen te vragen. Amerikaanse voetbalteams, bijvoorbeeld uitvoeren de aanval met een band van menigte lawaai of de tegenstander clublied schetterende, Burton notities.

Stap 6

Oriënteer jezelf aan de taak in plaats van het resultaat. Negeer de score, vooral als het niet in uw gunst en focus in plaats daarvan op je spel.

Stap 7

Op een routine instellen als u de taken van uw sport. Pas uw bal Pet, tik uw spikes, smakken de muur van de squashbaan opdienen, kijken naar de spelregels en visualiseren scoren, of soortgelijke.

Stap 8

Uw inspanningen verdubbelen in focus wanneer u vermoeid bent, zelfs als hiervoor op zoek naar uw tegenstander voor tekenen van vermoeidheid die u kan benutten.


gerelateerde artikelen