Ik heb een buikpijn tijdens het heffen van gewichten

May 22

Normaal gesproken niet een buikpijn een reden voor alarm. Zelfs tijdens het sporten is het waarschijnlijk een gevolg van levensmiddelen of uw niveau van lichamelijke inspanning. Uw timing van de maaltijden, de hoeveelheid voedsel dat je eet en de intensiteit van uw training kan leiden tot maagklachten voor sommige mensen. Maar scherp of ernstige pijn tijdens het tillen gewichten kan een indicatie van iets meer serieus.

Dieet

Bepaalde voedingsgewoonten kunnen het soms leiden tot buikpijn tijdens het heffen van gewichten. Een studie uitgevoerd door het departement van Human Nutrition Research Center van gezondheid, fysieke fitheid en sport in Japan bleek dat oefening leiden kan tot wat bekend als oefening geïnduceerde misselijkheid staat. Eten van te weinig of te dicht aan een training sessie had de grootste impact op het voorkomen van misselijkheid, zodat de hoeveelheid voedsel die je eet en wanneer je eet het kan bijdragen aan uw ongemak. Een kleine snack ten minste 60 minuten voordat uw training wellicht het antwoord.

Intensiteit

De intensiteit van uw training kan een rol spelen in uw maagklachten. Het departement van Human Nutrition studie aangetoond dat hoge intensiteit oefening is meer waarschijnlijk leiden tot een oefening geïnduceerde misselijkheid tijdens een training dan lage-intensiteit. Versoepeling omhoog op de intensiteit tijdens een hijs sessie kan helpen verlichten of voorkomen van een buikpijn.

Stam

De buikpijn die je het gevoel kunnen ook een indicatie van een spierspanning. Tillen gewichten kan uw buikspier te rekken buiten hun normale capaciteit. Zelfs wanneer u niet de kern van uw lichaam werkt, bent u waarschijnlijk boeiende uw abs om het gewicht te heffen. Vooral wanneer het gewicht zwaar is, kan de kracht die is gemaakt tijdens de beweging uitrekken of zelfs scheuren am buikspier. Deze pijn kan worden vergelijkbaar met een buikpijn. Geven uw training een rust moet helpen genezen van de stam. Zodra je romp kun je zonder pijn ervaren, is het waarschijnlijk veilig terug te keren naar uw reguliere activiteiten.

Hernia

Als uw maagklachten binnen uw lagere abdominale regio uitgaat, zou het een indicatie van een hernia. Een hernia treedt op als onderdeel van uw darmen uit een scheur langs uw lagere buikwand steekt. Zware werk kunnen dit veroorzaken. Kleinere Hernia behandeling niet nodig, maar vaak vereist chirurgie. Praat met uw arts over het probleem.


gerelateerde artikelen