Wat zijn de gevolgen koolhydraten?

April 21

Wat zijn de gevolgen koolhydraten?

Vezel, suiker en zetmeel zijn alle vormen van koolhydraten. Echter beïnvloeden slechts enkele van deze soorten koolhydraten uw bloedsuiker. Om deze reden, zijn koolhydraten onderverdeeld in twee categorieën "impact" en "non-impact" koolhydraten. Begrijpen hoe elk kan invloed hebben op uw dieet kunt u als u koolhydraten om gewicht te verliezen of te beheren uw bloedsuikerspiegel rekenen.

Gevolgen vs. Non-impact

De koolhydraten in uw dieet kunnen worden onderverdeeld in vier delen: vezel, suiker alcoholen, suikers en zetmeel. Suikers en zetmeel worden beschouwd als "invloed" koolhydraten. Deze koolhydraten invloed op je bloedsuikerspiegel. Voorbeelden van dergelijke levensmiddelen zijn broden, koekjes, cakes, taarten en pasta. Je lichaam breekt impact koolhydraten voor glucose, een stof die je energie cellen geeft. Terwijl koolhydraten vaak een slechte reputatie vanwege de populariteit van koolhydraatarme diëten krijgen, zijn ze de belangrijkste bron van het lichaam van energie in uw dieet. Impact koolhydraten zijn niet slecht voor u-- maar ze moeten met mate worden geconsumeerd.

Koolhydraten tellen

Begrip van de gevolgen en niet-impact koolhydraten is belangrijk bent u betrokken zijn bij een praktijk die bekend staat als het koolhydraten tellen. Dit dieet methode helpt u bepalen hoe uw bloedsuikerspiegel kunnen worden beïnvloed door het voedsel dat je eet. Als u diabetes hebt, mag u koolhydraten tellen als een middel voor het regelen van de bloedsuikerspiegel. U en uw arts kunnen de juiste dagelijkse koolhydraten tellen voor u vast. Vervolgens kunt u uw kennis van impact koolhydraten om te bepalen hoe dicht je bent aan de inname van uw doelgroep.

Non-impact koolhydraten

Vezel wordt vaak gevonden in fruit, groenten en sommige volkorengranen. Terwijl het wordt beschouwd als een koolhydraten als gevolg van zijn chemische make-up, het lichaam niet breken of verteren van vezels. In plaats daarvan bindt de vezel met andere onderdelen in uw ontlasting te helpen bewegen van verteerd voedsel materialen door je lichaam. Om deze reden, vezel wordt niet beschouwd als een "impact" koolhydraten. Suiker alcoholen zoals sorbitol, xylitol, erythritol en mannitol worden toegevoegd aan levensmiddelen om hun zoetheid, maar hebben geen invloed op bloed suiker dezelfde manier traditionele suiker doet. Echter, in grotere stappen, suiker alcoholen kunnen invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. Als je eten meer dan 10 gram suiker alcoholen bevat, delen door de halve gram suiker alcoholen en dit bedrag naar uw inname van koolhydraten tellen.

Vezel- en Non-impact koolhydraten

Omdat glasvezel heeft geen invloed op je bloedsuikerspiegel, verf het koolhydraten rekenen op uw voedseletiket kan niet een volledig beeld van de invloed die het eten zullen hebben op uw bloedsuikerspiegel. In dit geval kan een diëtist adviseren u aftrekken van de vezel non-impact koolhydraten uit de impact koolhydraten. Als je eten meer dan 5 gram koolhydraten per portie heeft, kunt u het bedrag van de vezel gram van het bedrag van totale koolhydraten aftrekken.


gerelateerde artikelen