Anxiety in aanstaande vaders

May 1

Anxiety in aanstaande vaders

Er is een goede reden dat de meeste zwangerschap boeken, magazines en zelfs TV-programma's zijn gericht op vrouwen: zij zijn degenen met de baby's. Zwangerschap kan echter een transformerende ervaring voor aanstaande vaders, ook. Het vooruitzicht van steeds een vader kan leiden tot sterke gevoelens, met inbegrip van vreugde, opwinding en soms angst.

Identificatie

Papa-to-be angst kan vele vormen aannemen. Wanneer er milde, kan het manifesteren als nacht maakt zich over de financiële uitdagingen zorgen van het kweken van uw familie of zorgen over de gezondheid van uw vrouw of baby's. In extreme gevallen, vaderlijke angst kan zich manifesteren als een aandoening genaamd couvades syndroom, beter bekend als sympathiek zwangerschap. Mannen die de ontwikkeling van couvades syndroom kunnen de symptomen van zwangerschap--met inbegrip van gewichtstoename, misselijkheid en rugpijn.

Oorzaken

Verschillende factoren kunnen leiden tot zwangerschap angst voor mannen, maar een studie gepubliceerd in 2007 in "Fathering: A Journal of theorie, onderzoek en praktijk over mannen als vaders" suggereert dat een iemands eigen jeugd een belangrijke rol speelt. In de studie, die de effecten van de zwangerschap op 152 koppels onderzocht, waren mannen die zeer sterk of zeer verre relaties gehad met hun eigen ouders minder waarschijnlijk te voelen angstig over vader. Niet verrassend, had mannen die hun vaderen geloofden gedaan een goede baan ouderschap vilt zekerder-- en minder angstig--over hun eigen Ouderschap vaardigheden.

Effecten

Mannen die zich zorgen maken, voordat de zwangerschap mogelijk meer vatbaar voor depressie zijn, nadat hun kind geboren, dat kunnen ernstige gevolgen hebben, stelt een studie gepubliceerd in 2006 in het "Medical Journal van Australië." Onderzoekers onder leiding van Richard J. Fletcher staat dat postpartum vaderlijke angst of depressie verhoogt het risico dat een kind gedrags- of emotionele problemen zal hebben. Vaderlijke angst kan ook een nieuwe Moederdag risico voor postpartum depressie vergroten of verergeren bestaande problemen van de depressie, volgens de studie.

Preventie/oplossing

Armin Brott, auteur van de McClatchy-Tribune "Vragen Mr.Dad" kolom en van het boek "De aanstaande vader," zei in een kolom van 2007 voor de "Los Angeles Times" dat de beste ding aanstaande vaders doen kunnen om hun angst beteugelen is om sociale steun in de vorm van andere zwangere of nieuwe vaders. Onderzoek gepubliceerd in 2006 in de "medische tijdschrift van Australië" raadt verwachtende vaders krijgen zo betrokken als ze in het proces van de zwangerschap kunnen door het bijwonen van prenatale klassen en arts bezoeken.

Deskundige inzicht

Aanstaande moeders zelf gericht kunnen worden tijdens de zwangerschap, zegt Brott, waardoor dingen nog moeilijker voor angstig vaders. De toekomstige mama dreigt te worden zo verstrikt in haar eigen ervaringen die ze niet eens dat hoe de papa merken misschien-to-be voelt. Uw partner zou kunnen worden verstoord als u omhoog uw eigen zorgen in plaats van gewoon steunen haar brengen. Dit betekent niet dat u niet moet wenden tot uw partner voor ondersteuning, maar wees niet verbaasd als ze u het soort emotionele steun die je zou verwachten in andere situaties kan geven.


gerelateerde artikelen