Vitamine gebreken oorzaak vingernagel ruggen doen?

January 14

Vitamine gebreken oorzaak vingernagel ruggen doen?

Nagels kunnen duiden op gezondheidsproblemen door hun verschijning. Nagel afwijkingen omvatten vaak de vorm, de textuur, de kleur en de dikte van de nagels. Depressie lijnen in vingernagels, ook bekend als de lijnen van beau, optreden als gevolg van ondervoeding of een verwonding aan je nagel. Andere mogelijke voorwaarden omvatten koilonychia, leukonychia, vingernagel putjes en richels. Volgens Medline Plus verzorgd een website door de National Institutes of Health, lever ziekten, nierziekten en vitamine tekorten kunnen veroorzaken nagel afwijkingen, met inbegrip van de vingernagel ruggen. Neem contact op met een arts als uw nagels worden in blauw weergegeven, doodgeknuppeld of horizontaal geribbeld of als u witte kleur onder je nagels zien.

Verticale vingernagel ruggen

Nagel ruggen zijn niet altijd een gezondheids-zorg. Er is een onderscheid tussen verticale en horizontale vingernagel ruggen. Verticale ribbels zijn normaal en niet een teken van een medische gezondheids-zorg. Zij verlengen vanaf de basis van uw vingernagel tot aan de vingertop in een uitgelijnde en ordelijke positionering. Ze verschijnen meer prominent met de leeftijd.

Horizontale vingernagel ruggen

Horizontale vingernagel ribbels zijn meestal maar niet altijd, een teken van een medische aandoening. Horizontale ruggen lopen over de nagel van de ene kant naar de andere. Richels die witte lijnen bevatten mogelijk een teken van arsenicum vergiftiging. Horizontale deuken, zijn aan de andere kant een teken van beau-lijnen. Lijnen van Beau optreden als gevolg van ondervoeding, ongecontroleerde diabetes of vaatziekten.

Vitamine tekorten

B-vitaminen zijn een groep van vitaminen met belangrijke functies, met inbegrip van de celgroei. Vitamine B-12 van het vitamine B complex versterkt nagel groei; Daarom kan een tekort aan B-vitaminen vingernagel ruggen veroorzaken. Ijzertekort veroorzaakt richels in de vingernagels meestal gepaard gaat met witte vlekken; Koilonychia is een aandoening geassocieerd met ijzertekort. Andere vitaminen en mineralen die ervoor zorgen andere nagel afwijkingen dat zijn vitamine C, zink en calcium. Slechte absorptie van vitaminen of een ongezond dieet zal leiden tot vitamine tekorten. Raadpleeg een arts als horizontale ruggen aanhouden of merkt u een verkleuring zoals yellowness of groene nagels.

Preventie

Een evenwichtige voeding rijk aan vitaminen, mineralen en eiwit zal helpen voorkomen dat vingernagel ruggen. Eten van volkoren voedingsmiddelen, groene groenten en fruit regelmatig te bereiken van de aanbevolen inname maximumgehalten aan vitaminen. Supplementen te overwegen als uw dieet bepaalde vitaminen en voedingsstoffen ontbreekt. Voorkom nagel afwijkingen niet plukken of nagels bijten. Clip hangnails, houd de nagels kort en vermijden van nagellak.


gerelateerde artikelen