Mijn gezicht Is het branden na zweet & oefening

January 11

Mijn gezicht Is het branden na zweet & oefening

Uw motivatie om te oefenen kan negatief worden beïnvloed als zweten of uitwerkend uw gezicht branden. Er zijn een aantal voorkomende oorzaken gezicht hotness, roodheid of verbranden tijdens de oefening en het zweten, en elk wellicht een andere oplossing. Raadpleeg uw arts of een dermatoloog voor een diagnose voordat u probeert te behandelen van symptomen met betrekking tot uw gezicht.

Bloedvaten

Elke fysieke activiteit die vormt van aërobe oefening zal gevolgen hebben voor uw hartslag, omloop en de bloedvaatjes in uw gezicht en lichaam. Als u, uw ademhalingstarief en de hartslag werkt beide verhogen en uw bloedvaten kan verwijden zoals bloed sneller rond je lichaam wordt gepompt. Als de bloedvaten in het gezicht relatief dicht bij de oppervlakte van uw huid zijn, kan dilatatie van deze schepen je gezicht rood en warm of branderig gevoel.

Rosacea

Rosacea is een ongeneeslijke huid voorwaarde dat meestal beïnvloedt alleen het gezicht. Een sensatie van de verbranding van de huid van het gelaat is een typisch symptoom van rosacea, die ook leiden jeuk, schilferen en droge huid tot kan. Als u lijdt aan rosacea, zal oefening en zweten verergeren deze symptomen. Rosacea kan worden gecontroleerd met actuele en orale medicatie, en door het vermijden van oververhitte of stressvolle situaties (ref 2). Sommige mensen vinden dat bepaalde levensmiddelen en dranken--koffie, alcohol en zuivel producten, bijvoorbeeld--make rosacea symptomen erger.

Allergie voor zweet

Hoe vreemd het ook mag klinken, is het mogelijk voor u te hebben van een allergie voor uw eigen zweet. Zoals zweet wordt uitgescheiden door uw voorhoofd en tempels tijdens het sporten, kon deze zweet een allergische reactie waarbij gezicht jeuk of brandende sensaties waar het zweet raakt uw huid veroorzaken. Een studie gemeld in April 1994 de kwestie van het "Journal of dermatologische Science" geeft aan dat patiënten met de voorwaarde cholinerge urticaria--een type of huiduitslag, netelroos, door overmatige gevoeligheid veroorzaakt voor warmte body--de neiging om een allergische reactie op hun eigen zweet.

Milieu

Een sensatie van gezicht branden kan worden veroorzaakt door extreem warme of koude temperaturen, wanneer u de oefening. Hoge of lage luchtvochtigheid kan bovendien een rode, jeukende of brandende gezicht. Als je in warm weer of in een oververhitte sportschool oefenen, u zal meer zweet en uw gezicht bloedvaten kan stijgen dichter bij het oppervlak van uw huid, het creëren van een branderig gevoel. Directe zon, zeer droge lucht en erg koud weer kunnen ook leiden tot soortgelijke symptomen.


gerelateerde artikelen