Natuurlijke alternatieven voor aspirine voor hartgezondheid

December 23

Natuurlijke alternatieven voor aspirine voor hartgezondheid

Overzicht

Aspirine is, acetylsalicylzuur, een pijnstiller met bloed Verdunnende eigenschappen. In bepaalde omstandigheden kan aspirine het risico van hartaanval en beroerte lager door verbetering van de circulatie en het voorkomen van bloedstolsels. Ondanks deze voordelen, aspirine kan ook leiden tot gevaarlijke bijwerkingen, met inbegrip van gastro-intestinale bloedingen, nierschade en verhoogd risico op hemorragische beroerte. Er zijn veel natuurlijke alternatieven voor aspirine voor de gezondheid van het hart, waarvan sommige wellicht minder waarschijnlijk ernstige bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat het veranderen van een voorgeschreven aspirine-regime.

Knoflook

Knoflook behoort tot de meest goed onderzocht kruiden voor de gezondheid van het hart. Het bevat allicine--een stof met potente anti-oxidant en antimicrobiële effecten. Dipak K. Das, Ph.D., professor aan het cardiovasculair Research Center van de Universiteit van Connecticut, stelt dat knoflook sterk circulatie in de aorta verbeteren kan terwijl het verminderen van hart schade veroorzaakt door zuurstof ontbering. Ook heeft milde cholesterolverlagende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de circulatie door het verminderen van de viscositeit van bloedplaatjes.

De dosering van knoflook aanbevolen voor hartgezondheid is tussen één en drie kruidnagels dagelijks. Bijwerkingen zijn misselijkheid, indigestie en verhoogde risico bloeden's. Knoflook kan worden genomen in aanvulling vorm of geplet en toegevoegd aan voedsel voor zijn medicinale werking.

Kurkuma

Eeuwenlang in de Ayurveda en traditionele Chinese geneeskunde gebruikt, is kurkuma een kruid gecrediteerd met een veelheid aan helende eigenschappen. De belangrijkste actieve bestanddeel, curcumine, heeft anti-inflammatoire en bloed Verdunnende effecten die nuttig bij aandoeningen zoals atherosclerose en hart-en vaatziekten zijn kunnen. Een studie door Tatsuya Morimoto en collega's in de 3 maart 2008, nummer van de Journal of Clinical Investigation stelt dat curcumine voorkomt hartfalen veroorzaakt door hypertensie bij ratten en wellicht soortgelijke cardio-beschermende effecten bij de mens.

Kurkuma kan het bloed dun en voorzichtig moet worden gebruikt door mensen die bloed verdunners. De typische dagelijkse dosis ligt tussen 400 en 600 mg gedroogd poeder.

Wilgenbast

Wilgenbast is een chemische familielid van aspirine. Net als aspirine bevat wilgenbast salicine, een verbinding met bloed Verdunnende en pijnstillende eigenschappen. Na de inname, wordt de salicine in wilgenbast omgezet in salicylzuur, die het bloed verdunt en voorkomt stolling die tot hartaanval of ischemische beroerte leiden kan.

De typische dosis van wilgenbast voor hartgezondheid is tussen 1 en 3 gram per dag, of ongeveer 60 tot 120 milligram salicine. Om te voorkomen dat het syndroom van Reye--een potentieel dodelijke aandoening--Geef wilgenbast niet aan kinderen met koorts of andere ziektesymptomen van virale infectie.


gerelateerde artikelen