Bijwerkingen van Accutane bij mannen

April 18

Bijwerkingen van Accutane bij mannen

Overzicht

Accutane is een recept medicatie waarin de werkzame stof isotretinoïne, een derivaat van vitamine A een retinoid genoemd. Dit medicijn wordt aangegeven te verminderen of te elimineren van de ontwikkeling van de letsels van de huid die is gekoppeld aan een ernstige vorm van acne nodulair acne genoemd. Bijwerkingen van Accutane bij mannen zijn meestal dezelfde als die ervaren door vrouwen, maar vrouwen ook op risico zijn van de ontwikkeling van de zwangerschap of menstruatie complicaties.

Huid of nagel veranderingen

Mannen die van Accutane wellicht wijzigingen in hun huid of nagels. De huid over het lichaam lijkt ongebruikelijk droog en kan beginnen te pellen, jeuk of spleet, meldt RxList. Iemands nagels of teennagels kunnen ook verschijnen droog of broos en breken of kunnen gemakkelijk afbrokkelen. De huid langs een man tandvleeslijn lijkt ook geïrriteerd of ontstoken en kan beginnen te bloeden.

Duizeligheid of vermoeidheid

Ongewone episodes van duizeligheid of losbolligheid voordoen bij mannen met Accutane behandeld. Getroffen mannen lijkt onevenwichtig of instabiel terwijl staan of wandelen. Toegenomen vermoeidheid kan ook optreden, leidend tot problemen resterende gericht of attente tijdens dagelijkse activiteiten.

Gezamenlijke of lichaam pijn

Ongemakkelijk sensaties van pijn kunnen ontwikkelen gedurende iemands gewrichten of lichaam tijdens behandeling met Accutane. Deze bijwerkingen kunnen leiden tot verhoogde zwakte of vermoeidheid bij bepaalde mannen, wat leiden moeite verplaatsen tot kunnen over normaal.

Flulike symptomen

Behandeling met dit medicijn kunnen ervaren mensen griep-achtige symptomen, waaronder koorts, pijn in het lichaam, koude rillingen, vermoeidheid of verminderde eetlust. Getroffen patiënten moeten contact opnemen met een arts als deze bijwerkingen optreden, zoals deze symptomen ook kenmerkend voor een alternatieve medisch probleem, zoals een infectie kunnen.

Stemmingswisselingen

Abnormale stemmingswisselingen kunnen optreden mannen Accutane op zich nemen. Mannen die last hebben van depressie, hallucinaties, agressief gedrag, moeilijk concentreren, slapeloosheid of suïcidale gedachten tijdens behandeling met dit medicijn vereisen onmiddellijke medische zorg.

Infectie van de luchtwegen

Mannelijke patiënten nemen van Accutane is mogelijk op een verhoogd risico op het ontwikkelen van een infectie van de luchtwegen als een neveneffect van behandeling, waarschuwt de FDA. Symptomen van een infectie van de luchtwegen zijn ademhalingsmoeilijkheden, nasale droogheid of congestie en ongemak borst. Mannen die de ontwikkeling van een infectie van de luchtwegen moeten contact opnemen met een arts als extra medicatie nodig is om op te lossen infectie symptomen.

Haren dunner

Het haar over iemands hoofdhuid kan beginnen te verschijnen ongewoon schaars of dunne tijdens de behandeling Accutane, Drugs.com rapporteert. Deze bijwerkingen zijn tijdelijk en normaal haar hergroei meestal eenmalige behandeling met Accutane eindigt.

Maagklachten

De meest voorkomende gastro-intestinale complicaties zijn misselijkheid, overgeven, brandend maagzuur en diarree, volgens PDRhealth. Mannen die de ontwikkeling van ernstige of blijvende maagklachten symptomen, merken bloed in hun ontlasting of braaksel moet onmiddellijk een arts raadplegen.


gerelateerde artikelen