Gezondheidsrisico's voor tiener moeders & hun Baby

June 20

Alle vrouwen geconfronteerd met uitdagingen, zowel geestelijke als fysieke, tijdens de zwangerschap. Deze uitdagingen zijn nog groter voor tiener moeders. Verschuldigde grotendeels tot sociale stigma's en gebrek aan informatie over zwangerschap zijn tieners vaker dan oudere moeders onvoldoende prenatale zorg ontvangen en in dienst nemen in gedrag die gevaarlijk voor hun gezondheid en de gezondheid van hun baby worden kunnen.

Slechte prenatale zorg

Tiener moeders zullen minder waarschijnlijk dan oudere moeders om adequate prenatale zorg. Vanwege de ontkenning, gebrek aan tijd, gebrek aan steun van familie of gebrek aan kennis van het belang van de prenatale zorg zie veel tieners niet hun artsen voor regelmatige prenatale bezoeken zoals aanbevolen. Deze bezoeken zijn essentieel voor de gezondheid van de moeder en de baby. Maandelijkse gewicht controles zorgen ervoor dat de moeder is het verkrijgen van gewicht op de juiste manier. Bloedtesten scherm voor verschillende ziekten, met inbegrip van zwangerschapsdiabetes. Fysieke examens en bloeddruk gecontroleerd scherm voor de ontwikkeling van pre-eclampsie, een potentieel levensbedreigende verhoging van de bloeddruk. Eenvoudig toegang hebben tot een arts te bespreken vragen of symptomen kan positieve effecten hebben. Onbehandelde veterinairrechtelijke voorschriften in de moeder kunnen leiden tot slechte foetale groei, geboorteafwijkingen, premature bevalling en zelfs miskraam of doodgeboorte.

Slechte voeding

Sommige vrouwen overwegen zwangerschap een moment om te eten wat die ze willen. In werkelijkheid moet een zwangere vrouw eten slechts ongeveer 300 extra calorie├źn per dag, volgens de maart van dubbeltjes. Te veel eten en het eten van ongezond voedsel kunnen leiden tot obesitas, die is een risicofactor voor verschillende complicaties zoals hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes en overmatige groei van de baby. De gezondheidsrisico's voor de baby verder reiken dan de prenatale periode, ook; kinderen van zwaarlijvige moeders zijn meer dan twee keer zoveel kans als die van nietzwaarlijvige moeders te ontwikkelen van diabetes type II en gewichtsproblemen eigen later in het leven hebben.

Andere vrouwen, met name lichaam-bewuste tieners, worden gealarmeerd door hun groeiende taille tijdens de zwangerschap en proberen af te weren gewichtstoename door dieet. Sommige kunnen dieetpillen, die hun eigen risico voor mogelijke bijwerkingen gebruiken. Verloskundigen, echter raden tegen het verlies van het gewicht tijdens de zwangerschap omdat het de foetus en de moeder van broodnodige voedingsstoffen ontnemen kan.

Minder borstvoeding

De World Health Organization, onder andere groepen, raadt aan om exclusief borstvoeding voor zuigelingen in de eerste zes maanden van hun leven. Borstvoeding biedt een horde gezondheid voordelen voor de baby, met inbegrip van bescherming tegen gastro-intestinale infecties en irritatie en allergische reacties op lange termijn problemen zoals obesitas. Borstvoeding profiteert ook de moeder door te helpen de baarmoeder terug te keren naar normale grootte en het voorkomen van postpartum bloeding, extra calorie├źn om te helpen de afvallen van de moeder te verbranden, en emotionele verbondenheid met de baby te bevorderen. Volgens een artikel gepubliceerd in het tijdschrift "Geboorte" in 2007, zijn adolescent moeders en moeders die minder prenatale zorg ontvangen minder waarschijnlijk dan oudere moeders borst hun kinderen voeden. Programma's gezondheid onderwijs dat is gericht op tieners stimuleren het welzijn van de borstvoeding te helpen verbeteren van zowel moeders als baby's.


gerelateerde artikelen