De beste broden voor een lage glycemische dieet

February 13

De beste broden voor een lage glycemische dieet

Overzicht

De glycemische index maatregelen de hoeveelheid bloed glucose koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen produceren. De meer glucose geproduceerd, hoe hoger de glycemische index. De GI's standaard meting is wit brood, die een GI van 100 heeft. Een studie in "Diabetes Care" toelichting dat wit brood wordt sterk geassocieerd met diabetes. Het suggereert een verandering van brood met een lagere GI (een score onder 55 wordt beschouwd als laag) kan het risico van diabetes en te helpen met gewichtsverlies.

Roggebrood brood

Roggebrood brood is gemaakt van grof grond roggemeel met een zuurdesem starter op steun in stijgende. De ascetische zuur, geproduceerd door de zuurdesem starter en de oplosbare vezel van het roggemeel geven roggebrood haar lage GI. Bij het kiezen van een roggebrood brood, zoekt u naar een Duitse brood en hele rogge kernels op het etiket. Een traditionele brood wellicht een GI van ongeveer 46, volgens GIListing.com.

Volkoren brood

Een 100 procent hele korrels brood heeft een GI van ongeveer 51. Eet rechts Ontario namen dit brood als het wordt geassocieerd met lagere risico's van diabetes, kanker, hart-en vaatziekten en beroerte. Volkoren brood bestaat uit het endosperm, of innerlijke zaad, de zemelen die de korrels omhult en de kiem die het zaad voedt. Volledig hele korrels brood ook fytonutriënten zoals anti-oxidanten bevatten en kunnen helpen bij het beheer van het gewicht.

Zuurdesem brood

De Universiteit van Guelph citeert een studie die ten opzichte van vier verschillende broden en het effect hebben op de koolhydraatstofwisseling, niveaus van de insuline en bloedglucose. Zuurdesem brood toonde de meest positieve reacties. De kop van de studie onderzoekers geloven dat de voordelen van zuurdesem brood komen voort uit de vergisting van de zure starter. De GI is ongeveer 54 voor zuurdesem brood, hoewel gemaakt met behulp van slechts een percentage van zuurdesem brood een hogere GI wellicht.

Gerst brood

Kiezen voor gerst brood voor een stevige toevoeging aan een lage-GI-dieet. Een portie grof brood gemaakt met hele gerst korrels heeft een glycemische index van slechts 30, en bevat slechts 7 gram koolhydraten. De hele gerst kernels gevonden in het brood bieden ook voedingswaarde, stimuleren van uw inname van magnesium en fosfor, twee mineralen die je botten voeden.


gerelateerde artikelen