Kan mijn bloeddruk verhogen door te veel eiwit?

December 2

Kan mijn bloeddruk verhogen door te veel eiwit?

Teveel eiwit niet, door zelf, uw bloeddruk, verhogen, maar te veel verzadigd vet kan verhogen bloeddruk, cholesterol en het risico op hart-en vaatziekten. Verzadigd vet komt voor in alle dierlijke eiwitten, vooral goed Gemarmerde deelstukken van rundvlees, varkensvlees en lamsvlees en full-vet zuivelproducten. Omvatten zowel magere dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten, zoals peulvruchten, noten en zaden die verzadigd vet, in je eiwitrijke dieet geen bevatten.

Bloeddruk en dieet

Uw bloeddruk meet de kracht van uw bloed tegen de wanden van je bloedvaten duwt. Hoe groter de druk, de harder je hart moet werken om het bloed door je lichaam circuleren. Twee dingen verhogen bloeddruk--toegevoegde bloed volume of vernauwing van de bloedvaten. Een hoge-natrium dieet verhoogt de hoeveelheid bloed in uw systeem omdat natrium vloeistoffen aantrekt. Een dieet hoog in verzadigd vet kan leiden tot plaque aan formulier langs uw slagader muren, vernauwing van de slagaders. Als de omtrek van uw bloedvaten krimpt, moet je hart harder werken om het bloed door kleinere kanalen te dwingen.

Cholesterol en eiwit

Verzadigde en transvetten hebben de grootste impact op uw "slechte" LDL-cholesterol waarden. De American Heart Association, waarschuwt dat levensmiddelen hoog in verzadigd vet ook de neiging om hoog in dieet cholesterol, die verder uw risico op hart-en vaatziekten verhoogt. Voedsel met de hoogste niveaus van vet en cholesterol omvat vette rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, talg, reuzel en room, boter, kaas en andere zuivelproducten gemaakt van volle melk. Pluimvee mag hoog in verzadigd vet, maar verwijderen van de huid sterk vermindert de hoeveelheid vet.

Uw Cholesterol te verlagen

U hoeft niet te eten minder eiwit lagere uw cholesterol te verlagen van uw bloeddruk, maar wilt u misschien overwegen eten van vis en zeevruchten in plaats van rundvlees, varkensvlees of lam. Kies lagere-vet gevogelte zoals kip of kalkoen, in plaats van eend of gans. Eet meer plantaardige eiwitten zoals zaden, noten en peulvruchten, die Voeg fiber aan uw dieet. De Mayo Clinic zegt dat een vezelrijk dieet kan lager cholesterol en bloeddruk verlagen. Vezel bindt met cholesterol in uw spijsverteringskanaal en stopt je lichaam van het absorberen het.

Uw bloeddruk te verlagen

Minimaliseren uw risico voor hart-en vaatziekten door het vermijden van hoge bloeddruk. Limiet verzadigde vetten en transvetten--niet alleen door vette dierlijke eiwitten te beperken, maar ook door het vermijden van gefrituurd voedsel en commercieel gebakken goederen waarin gehydrogeneerde oliƫn--trans vetten. Vleeswaren en verwerkte vleeswaren zoals worstjes en pepers kunnen hoog zijn in vet en natrium--een dubbele bedreiging voor uw bloeddruk. De kwaliteit van uw dieet invloed op uw bloeddruk, evenals de hoeveelheid. Bekijk porties te handhaven van een gezond lichaamsgewicht. De Cleveland Clinic zegt dat het verliezen van gewicht je bloeddruk kan verlagen.


gerelateerde artikelen