Bijwerkingen van Minoxidil 5% Foam

July 11

Minoxidil 5% foam wordt gebruikt ter stimulering van de haargroei in bepaalde patronen van mannelijke kaalheid en andere soorten alopecia (haaruitval). Minoxidil 5% foam is toegepast op de gebieden van haar alleen; nieuwe haargroei kan tot vier maanden duren, volgens de Mayo Clinic.

Lokale bijwerkingen

Minoxidil 5% foam kan lokale huidreacties en irritatie veroorzaken. Gemeenschappelijke reacties zijn jeuk, schilferen, droogte of branderig gevoel. Acne, haaruitval of rode huid kan optreden, volgens de Mayo Clinic. Als Minoxidil 5% foam per ongeluk op de wenkbrauwen, oren, armen of gezicht wordt toegepast, kan haargroei in die gebieden worden gestimuleerd, volgens Healthline.

Systemische bijwerkingen

Minoxidil 5% foam kan worden geabsorbeerd door de huid en kan het effect van andere delen van het lichaam. De National Institutes of Health Staten potentiƫle systemische bijwerkingen zijn oedeem van het gezicht, handen of voeten; de aanwinst van het gewicht; pijn op de borst; en snelle hartslag. Andere mogelijke effecten volgens de Mayo Clinic zijn blozen, flauwvallen, duizeligheid en gevoelloosheid of tintelingen in handen, voeten of gezicht. Zonnebrand of bovenmatige zonblootstelling kan versterken systemische effecten, volgens Healthline. Verminderde libido is ook een mogelijke bijwerking, volgens de Universiteit van Iowa. Ongewenste haargroei op gezicht, armen, benen en rug kan zich voordoen als een systemisch effect, volgens DermNetz NZ.

Allergische reacties

Net als bij elke drug, kunnen allergieƫn voor Minoxidil 5% foam optreden. Bijwerkingen van een allergische reactie kunnen huiduitslag, oedeem of kortademigheid.

Interacties van medicatie

Minoxidil is een geneesmiddel dat vermindert de bloeddruk. Het gebruik van minoxidil foam terwijl ook het nemen van een mondelinge bloeddruk medicatie hypotensie of lage bloeddruk kan veroorzaken.


gerelateerde artikelen