Piriformis pijn en Running

February 17

Piriformis pijn en Running

Running kunnen een plezierig en euforisch activiteit voor vele fans van de oefening. Helaas, deze leuke kunt worden verwend door de piriformis spier. Deze spier hecht de grotere trochanter van uw heup aan uw sacrale wervelkolom, en is een spier die zeer tijdens het hardlopen gewerkt is. Volgens «««MayoClinic.com, de piriformis spier kunt verscherpen of kramp, plaatsen van extra druk op de nervus ischiadicus. Deze zenuw impingement kan leiden tot ernstige pijn en belemmeren uw loopactiviteiten.

Oorzaak

Piriformis pijn wordt meestal ervaren nadat het heeft zich ontwikkeld tot de piriformis syndroom. Dit syndroom kan worden veroorzaakt door trauma, zoals valt of auto-ongelukken. Het kan ook ontwikkelen door buitensporige zitten of traplopen en routinematig wordt toegeschreven aan hardlopen. Het National Institute of Neurological Disorders- en lijnkenmerken suggereert dat hardlopen ook de pijn geassocieerd met piriformis syndroom kan verergeren.

Symptomen

De symptomen van piriformis pijn kunnen zo simpel zijn als pijn in de medio-billen of hip gebieden. Echter, het wordt meestal ervaren als ischias. Ischias ontstaat wanneer de ischiadicus zenuw wordt geknepen. De pijn die resultaten begint in de billen of hip en schiet langs de achterkant van het been. Uitvoeren van Online stelt dat piriformis syndroom vaak vertoont een extern gedraaide poot wanneer er in een ontspannen positie. Als de pijn toeneemt, stoppen van de activiteit en spreken met een arts.

Diagnose

Alleen een vergunning gegeven medische provider kan de diagnose van uw piriformis pijn. Volgens «««FamilyDoctor.org, een arts onderzoekt uw been in verschillende posities en andere tests zoals een CT of MRI kan bestellen. Deze examens zullen alleen worden besteld om te verzekeren de dokter dat spinale of andere problemen zijn niet van invloed op de ischialgie pijn. Als het examen negatieve blijkt, kunnen de arts tamelijk zeker van dat pirformis syndroom is de oorzaak van de pijn.

Behandeling

Om te behandelen uw piriformis pijn, het National Institute of Neurological Disorders- en lijnkenmerken stelt u tijdelijk stoppen met lopen. Dit is een noodzakelijke stap zodat u kunt stretching beginnen en massage therapie, indien nodig. Uw arts kan ook voorschrijven anti-inflammatoire geneesmiddelen om te helpen met ontsteking. In extreme gevallen, kan uw arts adviseren een corticosteroïd injectie of chirurgie.

Overwegingen

Beweging is belangrijk voor uw algehele gezondheid. Als u stoppen met lopen als gevolg van piriformis pijn moet, spreken met uw arts over alternatieve oefeningen die voordelig voor u kunnen zijn. Deze besprekingen kunnen belonen, en misschien vindt u andere oefeningen te vullen uw uitgevoerd nadat toestemming is gegeven voor u blijven.


gerelateerde artikelen