Voedingsbehoeften voor ouderen

March 24

Voedingsbehoeften voor ouderen

De voedingsbehoeften voor oudere volwassenen verschillen van mensen in andere leeftijdsgroepen. Volgens een artikel gepubliceerd in 2006 in de "Japanse Journal Geriatrie", moet de definitie van "ouderen" personen ouder dan 75. Volgens de World Health Organization lopen ouderen meer risico voor zijn ondervoed. Ondervoeding treedt meestal op omdat de ouderen niet de fondsen hebt om te kopen van bepaalde voedingsmiddelen, zij lijden aan ziekte of ze een slecht dieet volgen. Naarmate mensen ouder worden, hun behoefte aan sommige voedingsstoffen toeneemt, terwijl hun behoefte aan andere voedingsstoffen afneemt.

Calorie behoeften

Hogere leeftijd meestal leidt tot een lager activiteitenniveau, meer vetreserves en minder spier massa. Met al deze factoren gecombineerd, moet ouderen verbruiken minder calorieën dan vóór. Het National Institute on Aging suggereert dat oudere vrouwen die inactief zijn 1600 calorieën per dag nodig, terwijl enigszins actieve oudere vrouwen moeten consumeren 1800 calorieën per dag. Ze zeggen ook dat oudere mannen die inactief zijn moeten 2.000 calorieën per dag, en enigszins actieve oudere mannetjes 2200 calorieën per dag moeten.

Koolhydraten

De ouderen worden geadviseerd om 45 tot en met 65 procent van de calorieën of ongeveer 130 gram, krijgen van koolhydraten. De meeste koolhydraten moeten complexe koolhydraten zoals bataten en andere zetmeelhoudende groenten; peulvruchten; en het volle granen zoals bruine rijst. Complexe koolhydraten niet leiden tot een snelle insuline respons zoals suikerhoudende voedingsmiddelen zoals frisdrank, koek en snoep. Glucosetolerantie weigert bij ouderen, en complexe koolhydraten zal het reguleren van glucose. De vezel is belangrijk voor ouderen om te regelen darmbewegingen. Oudere mannen moeten verbruiken 30 gram en bejaarde vrouwtjes 21 gram vezels per dag moeten consumeren. Kies bonen, groenten, granen, fruit en noten voor goede bronnen van vezels.

Eiwitten en vetten

Eiwit moet blijft ongeveer hetzelfde als jongere volwassenen of kan afnemen. Nierfunctie wordt verlaagd bij ouderen, dus het is belangrijk om te overleggen met een arts of een diëtist voor meer specifieke eiwit behoeften. Oudere volwassenen worden geadviseerd om de 10 tot 35 percenten van hun calorieën of ongeveer 46 tot en met 56 gram, uit eiwitten en 20 tot 35% van hun calorieën uit vetten consumeren. Goede vetten, zoals vis, olijfolie, canola-olie en vetarme zuivelproducten, moeten meer dan fastfood en volle melk gegeten worden.

Vitaminen

Voldoende calcium en vitamine D is optimaal voor de gezondheid van het been. Volwassenen boven de 75 moeten 20 microgram vitamine D en 1200 mg calcium per dag consumeren. Calcium en vitamine D door het eten van groene bladgroenten, melk verrijkt met vitamine D, yoghurt en fruit sap vergroten De Academie van voedings- en dieetleer meldt dat de ouderen niet genoeg vitamine B12 in hun dieet consumeren. Volwassenen 75 en meer dan moeten krijgen 2,4 microgram vitamine B12 per dag door middel van verrijkte granen of supplementen.

Mineralen

Ouderen moeten krijgen 4700 mg kalium per dag, terwijl het beperken van hun verbruik van natrium tot 1.500 milligram per dag. Verhogen van kalium-inname met vers fruit, groenten, melk en melkproducten. Met de juiste balans van natrium en kalium vermindert risico op hoge bloeddruk, nierstenen en botverlies.


gerelateerde artikelen