Spearmint bijwerkingen

August 21

Spearmint bijwerkingen

Spearmint is een gemeenschappelijk tuin plant staat steeds invasieve als niet opgenomen. U kunt de verse blaadjes in thee te brouwen of ze gebruiken als aanvulling op de smaak van andere dranken, zoals een mint julep. Spearmint olie is een gemeenschappelijk smaakstof gevonden in tandpasta, mondwater, ijsje en snoep. Hoewel spearmint over het algemeen veilig voor consumptie en actueel gebruik is, er zijn sommige potentiële bijwerkingen geassocieerd met dit kruid.

Kruid profiel

Kruizemunt, wetenschappelijk aangeduid als Mentha spicata, is ook bekend door de diverse veelgebruikte namen, zoals salie van Bethlehem, Our Lady's mint, lams-mint, gekrulde mint en spits mint. Het kruid is inheems in Europa en Zuidwest-Azië, hoewel er grote schaal geteeld in de hele wereld. Zoals de naam al impliceert, wees spearmint functies bladeren die lijken op spears.

Chemische samenstelling

Spearmint gebladerte bevat omhoog naar 80 procent carvone, een organische verbinding die behoort tot een klasse van chemische stoffen genaamd terpenen, die voor de essentiële oliën van bepaalde planten gelden. Dit is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de karakteristieke aroma en de smaak van groene munt bladeren. Andere agenten gevonden in het kruid bevatten rosmaric zuur, limoneen, 1-8-cineol en thymonin.

Allergische reacties

Volgens de "Physicians 'Desk Reference voor kruidengeneesmiddelen," de aanwezigheid van carvone veroorzaken gevoeligheid bij bepaalde mensen die gebruik maken van de olie topisch-- of die gewoon hun tanden met mint-smaak tandpasta te poetsen. Deze voorwaarde, een vorm van contact met urticaria Perlèche genoemd, specifiek betekent ontsteking van de lippen en wordt veroorzaakt door een allergie voor planten in de mint familie, met inbegrip van Kruizemunt. Soms, is mint-allergie moeilijk op te sporen. Ter illustratie een case-studie gepubliceerd in februari 2001 de kwestie van de "Australasian Journal of Dermatology" featured een 26 - jarige vrouw die ervaren dermatitis van de lip voor een heel jaar, maar ze getest negatief voor allergie voor haar tandpasta. Tot slot, de link naar de munt werd ontdekt nadat ze op een mint-smaak tand poeder reageerde en vervolgens direct contact met mint verlaat.

Kalmerende effecten

Sommige van de verbindingen te vinden in munt zijn voordelig. Bijvoorbeeld, een artikel gepubliceerd in het juni 6, 2011, kwestie van "Toxicologie en industriële gezondheid" gemeld dat spearmint een bron van natuurlijke antioxidanten is. Sommige van deze verbindingen, namelijk carvone, produceren ook een anti-Nociceptieve effect, wat betekent dat ze verminderen reactie op pijnlijke stimuli. De auteurs van een studie gepubliceerd in het mei 31, 2008, "biologische en farmaceutische Maandbericht" dit effect bij muizen waargenomen en geconcludeerd dat carvone vermindert de prikkelbaarheid van de perifere zenuwen. De "Physicians 'Desk Reference voor kruidengeneesmiddelen" stelt dat carvone heeft aangetoond een neurodepressive effect in dieren blijkt door een toename van de duur der tijdvakken van de slaap. Dit kan verklaren waarom munt wordt gebruikt in de aromatherapie en massage te herbeleven hoofdpijn en stress te verminderen. Dit stelt echter ook voor dat de spearmint potentieel de effecten van medicijnen die zijn ontworpen voor de behandeling van slapeloosheid en depressie kan verhogen.


gerelateerde artikelen