Hydrocodon 5 / paracetamol 500mg bijwerkingen

August 2

Hydrocodon 5 / paracetamol 500mg bijwerkingen

Hydrocodon 5/paracetamol 500mg is een voorschriftdrug geclassificeerd als een opioïde analgeticum. Het wordt gebruikt voor de verlichting van matige tot ernstige pijn. Hydrocodon blokkeert de waarneming van pijn in de hersenen door binden aan receptoren. Dit resulteert in een afname van de hoeveelheid chemicaliën die kunnen binden in de hersenen en remt de stroom van pijn sensaties. Paracetamol remt de productie van chemische stoffen die produceren van pijn en ontsteking. Deze combinatie drug kan verschillende bijwerkingen veroorzaken.

Duizeligheid

Volgens «««RxList.com is duizeligheid of losbolligheid een veelvoorkomende bijwerking van Hydrocodon/paracetamol. Deze bijwerking afneemt als het lichaam zich aan de medicatie aanpast. De patiënt moet vermijden rijden of het werken met zware machines totdat hij weet hoe de medicatie van invloed zal zijn op deze functies. Als de duizeligheid persistent is of ernstig wordt, moet de patiënt meteen een arts informeren.

Slaperigheid

Slaperigheid of slaperigheid is een veelvoorkomende bijwerking treedt op bij patiënten op dit medicijn, zegt RxList.com. Dit ongewenste effect vermindert met voortgezet gebruik van de drug. De patiënt moet voorkomen dat alle activiteiten die alertheid vereisen. Als de slaperigheid functie aanzienlijk beïnvloedt, moet de patiënt spreken met haar arts andere opties te bespreken.

Psychische veranderingen

Patiënten op Hydrocodon/paracetamol treedt geestelijke en stemmingswisselingen, volgens het 2008 tekst & ldquo; Farmacotherapie: Een uitlokkende aanpak. & rdquo; Sommige patiënten ondervinden euforie, die een verbeterde gevoel van welzijn, of dysforie, verdriet of depressie. Bijzondere waardevermindering van mentale en fysieke prestaties, zoals traagheid, onvermogen om te concentreren en apathie, kan ook worden gezien met deze drug. Als om het even welk van deze bijwerkingen verergeren, dient de patiënt meteen een arts informeren.

Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken zijn bijwerkingen die bij dit medicijn optreden kunnen. Volgens & ldquo; Farmacotherapie, & rdquo; misselijkheid en braken zijn meestal gezien met de eerste dosering en verdwijnen met volgende doses. De patiënt kan ook kauwgom te kauwen. Indien de patiënt een koorts samen met deze bijwerkingen ontwikkelt, hij moet medische hulp inroepen.

Constipatie

Opioïde pijnstillers veroorzaken een afname van de gastro-intestinale motiliteit en diarree kunnen veroorzaken in patiënten, rapporten & ldquo; Farmacotherapie. & rdquo; Regelmatige lichaamsbeweging en het eten van voldoende vezels kunnen helpen bij het onderhouden van regelmatige stoelgang. Als de obstipatie blijft, kan de patiënt behandeling met medicijnen, zoals een laxerende of Kruk waterontharder vereisen. Hij zou spreken met een arts om ervoor te zorgen dat de medicatie veilig is.

Respiratoire depressie

& ldquo; Farmacotherapie & rdquo; verklaart dat respiratoire depressie, of een lage ademhalingstarief, met deze drug, met name in hogere doseringen kan optreden. Dit is een gevaarlijk neveneffect dat stopzetting van de medicatie voorschrijven. Als de patiënt pijn op de borst ontwikkelt of moeite met ademhalen heeft, moet ze medische noodhulp ontvangen.


gerelateerde artikelen