Dingen te doen in Mongolië

July 31

Dingen te doen in Mongolië

Stel je een paard rijden over de dezelfde ongerepte vlakte waar Dzjengis Khan onder leiding van de uitbreiding van het grootste rijk in de geschiedenis. Eeuwen later, heeft Mongolië haar nomadische tradities behouden tijdens het openen van haar deuren voor ontwikkeling en toeristen van over de hele wereld. Ontdek deze collectie van bergen, meren, woestijnen en grasland--die samen een formuliergebied bijna de grootte van Alaska--scheiden van Rusland en China.

Gobi-woestijn

Kameel treks, wandelen en klimmen en motor tours zijn wijd-beschikbaar voor bezoekers te krijgen een voorproefje van de nomadische levensstijl, maar de Gobi bestaat uit meer dan spectaculaire gebeeldhouwde zandduinen. Gobi Gurvan Saikhan nationale Park biedt oases, kwelders en wetlands, berg steppe en weelderige weiden. De rode Flaming Cliffs van Bayanzag zijn een populaire site onder paleontologen sinds de ontdekking van dinosaurus eieren er in 1922. De Yolin Am is een vallei in welke ijs is aanwezig in medio juli.

Khan ontspringt strikt beschermd gebied

Slechts drie uur ten noordoosten van de hoofdstad Ulaanbaatar, die zich uitstrekt tot de grens van Rusland, is ruim 7600 vierkante mijl van beschermde beboste wildernis en het geboorteland van Genghis Khan. De Khan ontspringt strikt beschermd gebied omvat Burkhan Khaldun, beschouwd als de meest heilige berg in Mongolië en verklaard dus door Genghis Khan. De berg bevat meer dan 800 historische begraafplaatsen. Toeristische kampen bieden faciliteiten van picknicks te nemen op een dag wandeling naar berg fiets verhuur. Raften en zwemmen zijn verfrissende activiteiten voor juli en augustus.

Mongolië de Heilige bergen

Zestien Heilige pieken zijn beschermd in Mongolië voor hun culturele symboliek. Bogd Khan berg is's werelds oudste officiële beschermd gebied, ontvangst van de aanwijzing in 1778. De piek van de 7,440-voet kijkt uit over Ulaanbaatar en huisvest ook het klooster Manzushiry, opgericht in 1750, en archeologische sites met 3.000-jaar-oude grotschilderingen. Otgon Tenger werd geacht een beschermd gebied in 1992. Deze twee bergen en Burkhan Khaldun vormen samen een driehoek definiëren de grenzen van het spirituele centrum van Mongolië. Bovendien, de vier toppen rond Ulaanbaatar worden beschouwd als heilige: Tsetseegum, Chingeltei, Songino Khairkhan en Bayanzurkh. Wandelen en paardrijden tours zijn beschikbaar voor een bezoek aan de Heilige bergen. De beste tijd om te gaan is tussen begin juni en eind September. Een park vergunning kan worden verlangd.

Jaarlijkse Festivals

Ondanks de extreem landklimaat van Mongolië zijn er dingen te doen in de kou van de winter ook. Kazachen vieren het feest van de Golden Eagle in Mongolië en de Camel Festival wordt gevierd in de Gobi elke maart. Bezoekers kunnen ijs schaatsen op de bevroren meren en ga hondensleetochten, rit paarden of neem een kameel in de sneeuw bedekte steppe en verblijf met nomaden in het traditionele vilt hutten genaamd gers of yurts. In juli beschikt het Tsaatan Festival over rendieren polo, varen en een yak caravan in Khuvsgul provincie. En de grootste nationale festival, gehouden in juli in Mongolië, is het Naadam-Festival, dat beschikt over worstelen, paardenrennen en boogschieten. Juli de Jak Festival in de Orhon vallei, in de buurt van de Ulaantsutgalan-waterval, zet een uitgesproken lokale spin op rodeo.

Veiligheid

Vanaf de datum van publicatie merkt de US State Department dat Mongolië geen gebied van terroristische activiteiten is. Straatcriminaliteit, is echter gebruikelijk in Ulaanbaatar, vooral rond de festivals die toeristen trekken. Reizigers worden geadviseerd dat in alle gemeenten warmte in de winter beperkt of onderworpen aan totale stroomuitval worden kan. Flessenwater wordt aangeraden. Water uit andere bronnen kan ziekte veroorzaken. Enkele wegen buiten de hoofdstad zijn verhard en reizen op hen op nacht wordt niet aanbevolen.


gerelateerde artikelen