Over start-en landingsbaan mode in China

July 20

Over start-en landingsbaan mode in China

De cultuur is de oudste, maar China is de nieuwe jongen als het gaat om de start-en landingsbaan modes, lid worden van de Fashion Week grote vier: Londen, Parijs, New York en Milaan. Na de bezuinigingen van de culturele revolutie in de jaren 1960 en ' 70, Chinese ontwerpers begon maken mode doorgedrongen, eerst opleiding en tonen hun werk in Europa, dan catering aan een consumentencultuur in China, en ten slotte bloei als Chinees opgeleide mode-ontwerpers en studenten dragen hun creativiteit aan de wereldmarkt.

Geschiedenis

Over start-en landingsbaan mode in China

werelds eerste fashionweek werd in New York City in 1943; vanwege de Tweede Wereldoorlog, konden de Amerikanen niet reizen naar Parijs, die werd erkend als de modehoofdstad sinds de vroege jaren 1900. Andere fashion weken gevolgd. Ontwerpers Toon werkt twee keer per jaar uit Rio de Janeiro naar Berlijn naar Sydney naar Miami. Toen China begon te ontwikkelen van een consumentencultuur, de textielindustrie verplicht met fashion weken thuis. Het idee was zo nieuw, er waren geen maniermodellen: zij moest worden geselecteerd in wedstrijden, dan opgeleid om te voldoen aan de vraag van de start-en landingsbaan.

Duelleren Fashion weken

Over start-en landingsbaan mode in China

China's Fashion weken, zijn volgens "Women's Wear Daily," een verhaal van twee steden, Beijing en Shanghai. Het origineel, Beijing's, heet nu Mercedes-Benz China International Fashion Week en begon in 1997. Shanghai Fashion Week debuteerde in 2003. Beide worden georganiseerd door de regering, maar er zijn verschillen: van Peking is mainstream, terwijl de Shanghai meer over de onafhankelijke ontwerpers is, "WWD" zegt. Noch show heeft kopers zoals die elders: In feite, "WWD" zegt dat in China, runway shows alleen voor publiciteit zijn, en "geen echte orders zal komen van de show."

Invloeden

Over start-en landingsbaan mode in China

Western-opgeleid mode-ontwerpers kan zoals Haizhen Wang en Huishan Zhang zeggen dat Chinese invloeden op hun werk subtiel, maar ze zijn er. "Zelfs als u niet kunt zien een duidelijk Oosterse invloeden, zoals draken bijvoorbeeld over mijn stukken, de man die deze collectie--me--is Chinees en dat zal altijd zijn, ook al werd ik opgeleid in het westen," vertelde Haizhen Wang CNN. Zhang zegt dat hij een vrouw roze Mao pak met mousserende knoppen opgenomen als zowel een knipoog naar culturele revolutie geschiedenis en aan de vrouwen meer recente macht.

Wat biedt de toekomst

Waarnemers zowel in China en elders zeggen dat zijn markt heeft opschoof van een nieuwe-consumer liefde van luxemerken aan een appreciatie van het oorspronkelijke ontwerp en couture. Echter, "China Daily" zegt dat terwijl de Chinese ontwerpers zoals Wang Peiyi zijn het maken van een plons in Europa, hun kleding moeilijk is te vinden thuis. Haizhen Wang vertelde "onderwijssysteem van China heeft een lange weg te gaan voordat het kan produceren een ontwerper die kan worden van een wereldmerk en nemen op de internationale markt," CNN. "Ik ben zeker een dag die het wel zal gebeuren."


gerelateerde artikelen