Medicijnen die helpen van urine-incontinentie bij mannen

November 20

Medicijnen die helpen van urine-incontinentie bij mannen

Mensen met urine-incontinentie zijn geen controle verlies van urine. Deze voorwaarde kan van invloed zijn op mannen en vrouwen. Volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek komt urine-incontinentie vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Er zijn verschillende types van urine-incontinentie en medicijnen gebruikt voor de behandeling van deze aandoening bij mannen zijn geselecteerd op basis van het type van urine-incontinentie aanwezig. De oorzaak van dit probleem is ook rekening tijdens de selectie van de medicatie.

Tolterodine

De nationale nier- en urologische aandoeningen informatie Clearing House legt uit dat de artsen voorschrijven tolterodine voor mannen die hebben van urine-incontinentie. Dit geneesmiddel behoort tot een klasse van geneesmiddelen genaamd anti-spasmodics. Tolterodine heeft het vermogen te beperken van iemands drang om te plassen, als ze hebben drang continentie--een type van urine-incontinentie waarbij de contracten van de blaas onwillekeurig leidt tot een sterke drang om te plassen en onbedoeld verlies van urine. Deze drug zorgt verlichting van urge-incontinentie, want het is in staat om te ontspannen van de spieren van de blaas. Een veelvoorkomende bijwerking van deze drug is droge mond.

Dutasteride

Dutasteride behoort tot een klasse van medicijnen genoemd 5-alpha reductase remmers. Het wordt gebruikt voor de behandeling van urine continentie veroorzaakt door een vergrote prostaat--deze voorwaarde wordt aangeduid als het goedaardige prostatic hyperplasia of BPH. De prostaat klier is gevonden onder de blaas en rond de urinebuis--buis via welke urine in de blaas stroomt uit het lichaam--bij mannen. Wanneer het wordt groter dan normaal, veroorzaakt het urge-incontinentie die daarom met de stroom van urine uit de blaas interfereert; evenals, dribbelen en lekkage van urine. Dutasteride biedt geen onmiddellijke verlichting van incontinentie. Het behandelt echter dit probleem door te verkleinen van een vergrote prostaat. Bijwerkingen van dit medicijn zijn erectiestoornissen, verminderde wens forsex of verminderde libido en uitbreiding van de borst.

Tamsulosin

Alpha adrenergic blokkers zoals tamsulosin worden gebruikt voor de behandeling van urine-incontinentie veroorzaakt door een vergrote prostaat, abnormale blaas contracties of obstructie van de uitgang van de blaas. Deze medicatie werkt door het ontspannen van de gladde spieren van de prostaat klier. Het behandelt ook dit probleem door het ontspannen van de hals van de blaas--om de stroom van urine. Tamsulosin neemt meerdere dagen of weken kracht. Tamsulosin kan leiden tot ongewenste effecten zoals lage bloeddruk, duizeligheid, vermoeidheid en zwakte.


gerelateerde artikelen