Voedingsmiddelen die leiden beroerte tot kunnen

December 15

Voedingsmiddelen die leiden beroerte tot kunnen

Een beroerte treedt op wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen is onderbroken of verminderd als gevolg van een geblokkeerde bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat een gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen en kan leiden tot de plotselinge dood van de hersencellen. Symptomen zijn gevoelloosheid aan één zijde van het lichaam, verwarring, verlies van evenwicht en duizeligheid. Er zijn een aantal risicofactoren voor streek, met inbegrip van de familiegeschiedenis, leeftijd, diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, sigaret roken, alcoholgebruik, lichamelijke inactiviteit en dieet. Dieet is één van de risicofactoren die u kunt beheren. Eten van een evenwichtige voeding en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen verminderen uw risico op beroerte.

Teveel zout

Hoge bloeddruk of hypertensie, is een belangrijke risicofactor voor een beroerte en verbruiken teveel natrium in je dieet kan leiden tot hypertensie. Tafelzout is de belangrijkste bron van dieet natrium in het dieet van de meeste mensen echter; Er zijn veel voedingsmiddelen die zijn verborgen bronnen van zout. Het gaat hierbij om verwerkte vleeswaren, verpakte snacks, gebak, bevroren voorgerechten, specerijen, gefrituurd voedsel en ingeblikte soepen. Voedingsmiddelen die lijst van ingrediënten zoals natriumfosfaat, mononatriumglutamaat en natrium nitraat bevatten verborgen bronnen van zout. Om te verminderen uw risico op beroerte, is het raadzaam dat u eet verse, zelfgemaakte voedsel met een beperkte zout waar mogelijk.

Alcohol

Alcoholgebruik kan leiden tot meerdere medische problemen, met inbegrip van de lijn. Het heeft geen nutritionele waarde en biedt u met overtollige calorieën. Het kan ook uw bloeddruk verhogen en afbreuk doen aan uw bloed stremmen mechanismen. Zwaar drinken verhoogt uw risico op beroerte. Het wordt aangeraden dat mannen niet meer dan twee glazen per dag consumeren en niet-zwangere vrouwen niet meer dan één drankje per dag hebben.

Geheel-vet zuivelproducten

Verwerkt van bepaalde zuivelproducten zoals volle melk, kaas, ijs en zelfs sommige yoghurt voorzien u geen onnodige dieetvet, zout en cholesterol. Overtollig vet en calorieën cholesterol kunnen leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk beroerte. U moet kiezen voor magere of vetvrije rassen. Selecteer yoghurt met geen toegevoegde suikers of fruit.

Transvet

Voedingsmiddelen die leiden beroerte tot kunnen

Transvetten zijn gemaakt met gehydrogeneerde ionen die met olie reageren. Ze zijn kunstmatige vetten gemaakt om de houdbaarheid te verlengen. Voedsel gemaakt van transvetten omvat gedeeltelijk gehydrogeneerde olie, margarine, stok boter, aardappels, chips, gefrituurd voedsel zoals Franse frietjes, commerciële gebakken goederen zoals donuts. Deze voedingsmiddelen zijn meestal rijk aan verzadigd vet en cholesterol ook. Deze vetten verhogen het slechte cholesterol en lagere goede cholesterol, veroorzaakt een ophoping van cholesterol in de bloedvaten. Deze vernauwing of verstopping van de slagaders kan resulteren in lijn.

Verwerkte vleeswaren

Verwerkte lunch vlees, spek, worst, hotdogs, eieren en rood vlees zijn hoog in verzadigd vet, natrium en cholesterol. Eten van deze kunnen voedingsmiddelen te vaak uw cholesterol en bloeddruk verhogen evenals overtollig vet toevoegen aan uw dieet. Daarnaast, bevat rood vlees giftige stoffen en chemische stoffen die zijn vrijgegeven eens gekookt. Deze factoren verhogen uw kans op beroerte. Betere keuzes omvatten mager deelstukken van vlees, kip of vis. Bakken, snikheet en grillen van vlees worden gezonder koken methoden vergeleken met het frituren.

Overtollige suiker

Nuttigen van snacks zoals chips, crackers, verwerkt en verpakt goederen; suikerhoudende dranken zoals frisdranken, gezoete thee, vruchtensappen en drankje mixen; en producten gemaakt van witte bloem, pasta, waaronder brood rijst en andere geraffineerde granen verhoogt uw inname van suiker, die uw triglyceride niveau verheft. Daarnaast regelmatig op deze ongezonde items noshing voegt pond en verhoogt uw risico voor aandoeningen zoals diabetes, hart-en vaatziekten en beroerte. Focus op vers voedsel en toegevoegde suikers te beperken.


gerelateerde artikelen