Laag Carnitine niveau

March 10

Laag Carnitine niveau

Carnitine is een aminozuur die uw lichaam nodig heeft om energie te produceren. Hoofdzakelijk, carnitine wordt gebruikt voor het vervoer van lange-keten vetzuren, de belangrijkste bron van uw lichaam van metabole energie, aan de mitochondriën in de cellen, de Universiteit van Illinois in Chicago wordt uitgelegd. Belangrijke weefsels zoals je hart en de grote skeletspieren afhankelijk sterk zijn van de juiste carnitine functie voor hun energie. Dus, een laag carnitine-niveau kan ernstige gevolgen hebben, zoals hart aritmie en spier afbraak.

Oorzaken van lage Carnitine

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor carnitine deficiëntie, met onvoldoende inname van het voedsel met carnitine als de primaire oorzaak. Vegetariërs, mensen op fad diëten en ondervoede personen lopen het grootste risico om niet genoeg carnitine in hun dieet. Andere mensen kunnen hebben op erfelijke aandoeningen die het moeilijk om hun lichamen maken te gebruiken van bepaalde soorten vet voor energie, en enzym tekortkomingen juiste carnitine metabolisme kunnen bemoeilijken. Overmatig verlies van carnitine kan ook voortvloeien uit diarree en diurese of voorwaarden waarvoor hemodialyse.

Symptomen van lage Carnitine

De exacte symptomen van carnitine deficiëntie en de leeftijd waarop ze verschijnen afhankelijk van vooral de eerste oorzaak. Echter, gezien het belang ervan voor gespierde functie, carnitine tekort kan leiden tot de verdeling en de uiteindelijke dood van de spieren, het Linus Pauling Instituut stelt vast. Zuigelingen met laag carnitine zijn bijzonder gevoelig voor aantasting van de spier, manifesteren in eerste instantie als spierpijn en moeilijk lopen, kruipen of verplaatsen van het hoofd. De hartspier kan ook verzwakken, wat tot vermoeidheid, duizeligheid, borst pijn en hart aritmie leiden kan. Zonder behandeling, kan dit leiden tot hartstilstand of hartfalen.

Het beginstadium van carnitine deficiëntie kan ook leiden tot hypoglykemie of buitensporig lage bloedsuikerspiegel. Dit wordt meestal aangegeven door prikkelbaarheid, vermoeidheid, lethargie en beslagleggingen. Gastro-intestinale functie is ook aangetast, wat leidt tot maagklachten.

Voedselbronnen

Normaal gesproken kan je lichaam produceren van eigen carnitine. Echter wanneer uw behoeften meer dan het natuurlijke cijfer van synthese, adviseert dat u zult moeten ophalen meer carnitine uit voedingsbronnen of supplementen, het Bureau van voedingssupplementen. Zuivelproducten, zoals kaas en melk en rood vlees, zoals rund- en lamsvlees, zijn de belangrijkste bronnen van carnitine. Andere voedingsmiddelen met inbegrip van kip, Turkije, vis, groene bladgroenten, granen, avocado's, appels, zijn noten en bananen alternatieve bronnen van deze voedingsstof. Echter, aangezien niet-vlees bronnen minder carnitine dan rood vlees hebben, intraveneuze en orale supplementen zijn beschikbaar voor het verschil.

Behandeling

Behandeling van een carnitine tekort bestaat veranderingen in levensstijl, zoals dieet veranderingen inspelen op het gebrek aan carnitine, en het vermijden van vermoeiende oefening en het vasten, Merck Manual Professional wordt uitgelegd. Uw arts kan aanbevelen een L-carnitine supplement voor de behandeling van dieet tekortkomingen. Andere patiënten wellicht extra suppletie met essentiële vetzuren en triglyceriden. Een dieet dat is laag in vet en rijk aan koolhydraten kan worden voorgeschreven aan patiënten die problemen stofwisseling van vetzuren hebben.


gerelateerde artikelen