Is er een relatie tussen BMI & Cholesterol?

March 7

Is er een relatie tussen BMI & Cholesterol?

Enkele voorwaarden zijn zo duur en schadelijk voor de gezondheid dan overgewicht. Het aantal overgewicht Amerikanen blijft klimmen en geschat wordt dat zij omvatten ongeveer tweederde van de bevolking, volgens een januari 2010 issue of "Journal of American Medical Association." Overgewicht individuen, als gevolg van hun toegenomen body mass, zijn zoals bepaald door berekening van hun body mass index of BMI, meer vatbaar voor type 2 diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte.

Body Mass Index

BMI is een meting gebruikt door artsen om iemands gewicht in verhouding tot zijn hoogte te bepalen. Een BMI van 25,0 aan 29,9 is geclassificeerd als overgewicht en een BMI van 30.0 of hoger wordt beschouwd als zwaarlijvig.

Cholesterol en BMI

Verhoogde bloedcholesterol, specifiek hoge LDL cholesterol, wordt beschouwd als een risicofactor voor coronaire hart-en vaatziekten, die, overeenkomstig een 2007 Centers for Disease Control verslag, eist het leven van meer dan 400.000 Amerikaanse elk jaar. Literatuur heeft gesuggereerd dat positieve correlatie tussen hogere BMIs en hoog cholesterol bestaat. Een studie uit de uitgifte van maart 1998 van het "Dagboek van Korean academische Nursing" bleek dat mannen en vrouwen van verschillende leeftijdsgroepen geconfronteerd met hogere totale cholesterol en LDL-cholesterol met verhoogde BMIs. Een andere studie vanaf augustus 2004 de kwestie van de "International Journal van obesitas," bestaande uit bijna 50.000 onderwerpen van verschillende leeftijdsgroepen en etnische groepen, vond een sterke band tussen hoog cholesterol en overgewicht. Het is wijd gespeculeerd dat een hogere BMI alleen te wijten is aan coronaire hart-en vaatziekten.

BMI controverse

Vele individuen, namelijk kracht atleten, zijn gezond maar worden beschouwd als overgewicht of obesitas volgens berekeningen van de BMI. De flagrante tekortkoming van de BMI-formule is dat het niet iemands lichaamssamenstelling--vetmassa en vetvrije massa--in aanmerking nemen. Sommige wetenschappers theoretiseren dat waar vet wordt opgeslagen als een betere indicatie van risico op hart-en vaatziekten fungeert. Recente literatuur, waaronder de kwestie van mei 2011 van "Dagboek van obesitas," heeft dit zeer probleem, stelt een gereedschap klinisch geluid, genoemd de body vetmobilisering index, voor het nauwkeurig meten van iemands lichaamssamenstelling via meten heup omtrek in verhouding tot de hoogte toegelicht.

Hoog Cholesterol behandelen

Samenleving vaak kijkt uit over twee zeer belangrijke manieren om levenslang gezondheid en vitaliteit: gezonder eten en voldoende lichaamsbeweging krijgen. Mensen met hoog cholesterolgehalte overwegen vermindering van hun totale inname van vet en verschuiven van verzadigde vetten aan onverzadigde vetten. Voor sedentaire personen met cholesterol kunt kwesties, oefening zo weinig als 30 minuten per dag, in de vorm van wandelen, huishoudelijk werk, en lichte werf werk, cholesterol verbeteren. Individuen met hoog cholesterolgehalte moeten deelnemen aan cardiovasculaire oefening en sterk overwegen waarin een vorm van resistentie opleiding gedurende hun week. De voordelen van resistentie opleiding zijn verstrekkende en omvatten verhoogde lean body mass, bot mineraal dichtheid, verbeterde metabole werking en een gunstig effect op het profiel van het lipide, volgens een kwestie van juni 1999 van de "British Journal of Sports Medicine." Hoeveelheid onderzoek ondersteunen weerstand training zo effectief in de strijd tegen obesitas, die is gekoppeld aan een hoog cholesterolgehalte. Mensen geconfronteerd met problemen van cholesterol moet sterk overwegen aanbrengen van levensstijlveranderingen, waaronder gezonder eten en het uitvoeren van beide cardiovasculaire oefening en weerstand opleiding op een regelmatige basis.


gerelateerde artikelen