Hoe werkt een Neti Pot?

February 25

Hoe werkt een Neti Pot?

Over Neti potten

De neti pot wordt gevormd als een miniatuur theepot en wordt gebruikt voor het spoelen van de sinussen met een zachte zoutoplossing. De naam van de neti pot komt uit de Ayurvedische-techniek genaamd "jala neti", of nasale zuivering. Nasale zuivering is gevestigd in de traditie van yoga en oostelijke culturen hebben de praktijk eeuwenlang gebruikt. In de afgelopen jaren, hebben westerse culturen aangenomen, de praktijk en de neti pot maakte haar weg naar de Verenigde Staten in de jaren 1970. Vandaag vindt u neti potten en neti pot oplossing in mainstream drogisterijen.

Hoe Neti potten werk

De neti pot bevloeit de sinussen met een stabiel, lagedruk, stream van warm water. Indien behoorlijk gedaan, het water moet stromen in één neusgat, omhoog in de sinus holtes en uit de tegenovergestelde neusgat. Als we ziek zijn, neigt het slijm te dikken te vangen van de virussen en bacteriën. Stuifmeel is ook zeer kleverig en kan vastklampen aan de neuspassages. Het warme zoute water spoelt stof en ander vuil uit de sinussen die blazen je neus kan missen. Zout ook heeft milde antiseptische eigenschappen en sommige bacteriën op contact kan doden. Het zout heeft ook enkele mild wasmiddel effecten. Sommige formules nasale irrigatie gebruiken ook baking soda, die een extra beveiligingsniveau voor reiniging biedt. Neti potten ook preventief werken door het reinigen van de sinussen, en hebben bewezen effectief als behandeling voor chronische sinusitis.

Hoe effectief te gebruiken een

Het is belangrijk de neti pot om goed te gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Het water mag niet warmer dan de lichaamstemperatuur. De sinus passages zijn zeer delicaat. Als het water te warm kan branden en irriteren de sinussen. Gebruik alleen een kwart theelepel zout-- of minder. Teveel zout zal ook een branderig gevoel veroorzaken en irriteren de sinussen. Staan meer dan een gootsteen of grote bekken, om te voorkomen dat morsen, en kantel je hoofd naar een kant en lichtjes vooruit te voorkomen dat je water in je keel. Pour langzaam te morsen. In eerste instantie mogelijk niet kundig te halen van het water te filteren door aan het andere neusgat. Alleen gebruiken de helft van de oplossing en mager uit, over het bekken, te laten om het even welk overtollige water afvoer van uw sinussen. Je kunt zelfs zachtjes blazen lucht door uw neus om te helpen met het verdrijven van een overmaat. Herhaal dezelfde volgorde met de andere neusgat. Kan je dat ene neusgat is duidelijker dan de andere.


gerelateerde artikelen