Wat zijn de symptomen van Non-Hodgkin lymfoom bij kinderen?

December 23

Wat zijn de symptomen van Non-Hodgkin lymfoom bij kinderen?

Non-Hodgkin lymfomen zijn kanker die zich ontwikkelen in het lymfestelsel, dat ziekte te bestrijden cellen genaamd lymfocyten door het hele lichaam vervoert. Deze groep van lymfomen kan optreden bij zowel volwassenen en kinderen; volgens de Children's Cancer Research Fund website, worden veel kinderen met deze ziekte genezen met agressieve therapie. Kans op herstel is afhankelijk van de leeftijd en de gezondheid van het kind, het type lymfoom, en hoe snel de kanker groeit. De symptomen van non-Hodgkin lymfoom kunnen snel worden weergegeven.

Vergrote lymfeklieren

Het eerste symptoom van non-Hodgkin-lymfoom is vaak pijnloze zwelling van lymfeklieren, vaak degenen in de hals, oksels of Liezen, hoewel deze in andere plaatsen in het lichaam ook kunnen worden gevestigd. Symptomen zijn afhankelijk van locatie. Bijvoorbeeld, als deze vergrote lymfeklieren zich in de borst bevinden, het kind kan problemen ademhaling hebben, ontwikkelen een hoest en pijn met diep adem, hebben volgens de website van de Lucile Packard Children's Hospital. De uitbreiding van de lymfeklieren in de buik kan ook een scala aan symptomen, zoals verlies van eetlust, misselijkheid, braken of constipatie veroorzaken.

Onverklaarbare koorts

De veranderingen in de ziekte te bestrijden lymfocyten kunnen leiden tot symptomen zoals koorts zonder duidelijke oorzaak en nachtelijk zweten. Volgens het handboek van Merck treden deze problemen op omdat de kanker in het lichaam verspreidt zich.

Terugkerende infecties

Terugkerende infecties kunnen ook een symptoom van non-Hodgkin lymfoom bij kinderen zoals vermeld op de website van de Lucile Packard Children's Hospital. Volgens het handboek van Merck optreden deze infecties als gevolg van lymfoom cellen verspreiden in het beenmerg en in de lymfklieren; Dit proces vernietigt de infectie bestrijden antilichamen in het lichaam.

Vermoeidheid

Een ander symptoom van non-Hodgkin lymfoom mogelijk vermoeidheid. Zoals opgemerkt in de Merck Manual, kan dit worden veroorzaakt door bloeden in het spijsverteringskanaal of de vernietiging van rode bloedcellen vanwege een abnormale milt. Het beenmerg kan ook worden beïnvloed door de vermenigvuldiging van de abnormale lymfoom cellen veroorzaakt minder van de normale cellen die nodig zijn voor de normale functie moet worden gemaakt. Dit kan leiden tot vermoeidheid bloedarmoede veroorzaken.

Veranderingen van de huid

Een ander symptoom van non-Hodgkin lymfoom bij kinderen kunnen de veranderingen van de huid zoals donkere en schilferige plekken op de huid of een huiduitslag. Het kind kan ook ernstig ontwikkelen en onverklaarbare jeukende huid in plaatsen. De oorzaak van deze veranderingen van de huid zijn lymfoom cellen invasie van de huid, zoals opgemerkt door de Merck Manual.


gerelateerde artikelen