Kan ik nemen Thyroxine met Calcium met D?

December 24

Kan ik nemen Thyroxine met Calcium met D?

Thyroxine is een hormoon geproduceerd door de schildklier die nodig is voor metabole functies in het lichaam. Levothyroxine is een synthetische vorm ontworpen ter vervanging van thyroxine in mensen met bepaalde aandoeningen van de schildklier. Calcium met vitamine D kan invloed hebben op de opname van levothyroxine wanneer genomen op hetzelfde moment. Raadpleeg uw arts voor specifieke aanbevelingen.

Levothyroxine identificatie

Als uw schildklier niet genoeg thyroxine produceert, kan uw arts voorschrijven levothyroxine. Zonder voldoende thyroxine in je lichaam ziet u mogelijk symptomen zoals gewichtstoename, vermoeidheid, droge huid en haar verlies. Levothyroxine vervangt het verloren hormoon, wat meestal in een omkering van de symptomen resulteert. In tegenstelling tot de meeste medicijnen, wordt levothyroxine beter geabsorbeerd op een lege maag. Calcium kan invloed hebben op de opname van levothyroxine. Andere medicijnen kunnen ook communiceren met het hormoon, dus adviseren uw arts van elke andere drugs die je neemt.

Calcium met vitamine D identificatie

Calcium is een mineraal dat nodig is door de instantie voor vele verschillende metabole functies en de gezondheid van het been. Hoewel calcium een overvloedige mineraal is, veel mensen krijgen niet voldoende calcium uit voeding alleen. Om deze reden is calcium in aanvullende vorm beschikbaar. Vitamine D helpt calcium absorptie en wordt vaak opgenomen in calciumsupplementen om die reden. De Food and Nutrition Raad beveelt aan dat volwassenen tot de leeftijd van 50 jaar 1000 mg van het mineraal per dag consumeren. Vrouwen ouder dan 50 moeten meer calcium ter voorkoming van osteoporose.

Interacties

Calcium met vitamine D kan het negatieve interactie met levothyroxine, volgens de Drugs.com interactie checker. Een calcium-bevattende product kan verminderen de opname van levothyroxine door maar liefst eenderde wanneer genomen op hetzelfde moment. Hoewel het exacte mechanisme van de interactie niet goed wordt begrepen, veroorzaakt het mengsel van levothyroxine en calcium zure pH niveaus die zijn slecht geabsorbeerd. Deze matige interactie is van toepassing op elk product bevat calcium, niet alleen calcium supplementen met vitamine D.

Aanbevelingen

Raadpleeg uw arts als u levothyroxine en calcium met vitamine D voor exacte aanbevelingen. Omdat de interactie treedt alleen op wanneer calcium en levothyroxine worden samengeteld, raden sommige zorgverleners afstand uw dosering. Wacht ten minste vier uur nadat u uw levothyroxine u pas een calciumsupplement met vitamine D. Houd in gedachten dat voedsel of medicijnen met calcium, zoals antacida, kunnen ook communiceren met uw medicatie als gelijktijdig genomen.


gerelateerde artikelen