De calorieën in kokosolie

February 7

De calorieën in kokosolie

Zodra gedemoniseerd als een ongezonde bron van vet, is de kokosnoot een comeback. Kokosolie is het puur vet gewonnen van de moer, de kernel of het vlees van volwassen kokosnoten geoogst uit de kokosnoot palm.

Voeding feiten

Kokosolie bevat ongeveer 117 calorieën in 1 eetlepel, bijna 14 gram vet met bijna 12 gram in de vorm van verzadigd vet en geen glasvezel. Het bevat ook geen eiwit en slechts trace hoeveelheden vitamine E en ijzer.

Misvattingen

Diëtisten geadviseerd eens mensen te beperken hun inname van kokosnoot--met inbegrip van kokosolie--als gevolg van het hoge niveau van verzadigde vetten, die kunnen verhogen van bloedcholesterol en hart-en vaatziekten bevorderen. Vroege studies over kokosolie waren echter niet helemaal juist, volgens een artikel over de Stichting voor alternatief en integratiegeneeskunde website. Meer recent onderzoek geeft aan dat kokos vet, net als andere plantaardige vetten, er geen "slechte" cholesterolniveaus en kan zelfs verhoging "goede" cholesterolniveaus, die kunnen bevorderen gezondheid van het hart, merkt de functionele geneeskunde Research Center-website.

Tips

Vanwege het verzadigd vet gehalte heeft kokosolie een hoge rook punt, waardoor dat u kunt ermee koken zonder beschadiging van de voedingsstoffen. Als u andere koken vetten, eetlepel voor eetlepel, vervangen door kokosolie, u zal niet verhogen uw calorie-inname, en u kan het verbeteren van de kwaliteit van uw dieet.


gerelateerde artikelen