Beta-blokkers & essentiële hypertensie

February 28

Beta-blokkers & essentiële hypertensie

Hypertensie of hoge bloeddruk, draagt bij tot bijna 350.000 sterfgevallen in de Verenigde Staten elk jaar. Ongeveer hebben 70 tot 80 procent van de mensen die hun eerste beroerte of een hartaanval hebben hypertensie, die is gedefinieerd als een bloeddruk boven 140/90 mmHg. Essentiële hypertensie, oftewel hoge bloeddruk die zonder een bekende oorzaak, goed voor 95 procent van alle gevallen van hypertensie optreedt. Beheersing van hoge bloeddruk voorkomt beroertes, hartinfarcten, hartfalen en nierfalen. Beta-blocking medicijnen spelen een belangrijke rol bij de behandeling van hypertensie.

Receptor blokkade

De dagelijkse activiteiten van de cellen van uw lichaam worden geregeld door de receptoren ingebed in hun membranen. Wanneer een cel receptoren worden gestimuleerd door de chemische stoffen in je bloedbaan circuleren, wordt gedrag van die cel gewijzigd. De cellen in uw cardiovasculaire systeem zijn beladen met beta-receptors dat--wanneer gestimuleerd door het hormoon epinefrine of andere activeren chemicaliën--verhogen van uw hartslag en draai uw bloedvaten. Deze acties verhogen uw bloeddruk. Door het aansluiten van beta-receptors en het voorkomen van hun activering, Beta-blokkers vertragen uw hartslag of verwijden de bloedvaten, het verlagen van uw bloeddruk.

Keuze van klassen

Verschillende soorten medicijnen zijn beschikbaar voor de behandeling van hypertensie. Voor mensen met stadium ik hypertensie--een bloeddruk tussen 140/90 en 160/99 mmHg--het gezamenlijke Nationaal Comite voor de preventie, detectie, evaluatie en behandeling van hoge bloeddruk beveelt aan therapie te beginnen met een diureticum, zoals hydrochloorthiazide (HydroDIURIL, Microzide). Andere medicijnen kunnen worden toegevoegd, indien nodig.

Voor mensen met meer ernstige hypertensie, of voor mensen met diabetes, hartfalen, nierfalen of bepaalde andere voorwaarden adviseert JNC therapie te beginnen met 2 of meer medicijnen, waarvan er één een medicijnen kan worden. Omdat de meeste mensen met hypertensie, ongeacht de ernst ervan, uiteindelijk ten minste 2 medicijnen om te controleren hun bloeddruk moeten, kan uw arts een medicijnen toevoegen aan uw behandelplan op een bepaald punt.

Keuze van de Beta-blokkers

Volgens een overzicht 2010 in "Vasculaire gezondheid en risicobeheer", enkele Beta-blokkers die al lange tijd gebruikt hebben voor de behandeling van hypertensie zijn gedaald uit de gunst, en sommige zijn beter voor de behandeling van hypertensie bij mensen met andere medische aandoeningen, zoals diabetes of hartfalen.

Specifiek, lijkt atenolol (Tenormin)--een medicijnen die is voorgeschreven voor de behandeling van hypertensie jarenlang--niet te verminderen op lange termijn complicaties of sterfgevallen in mensen met hypertensie. Terwijl het nog steeds veel voor hoge bloeddruk voorgeschreven wordt, is gebruik van atenolol nu wordt nauwgezet onderzocht.

Beta-blokkers veel, terwijl ze effectief lagere bloeddruk, hebben de neiging om bloedglucose en triglyceridenspiegels, die ongewenst is voor mensen met diabetes of triglyceridenspiegels die reeds hoog te verhogen. "Derde generatie" Beta-blokkers, zoals (Coreg) carvedilol, labetalol (Normodyne, Trandate) en nebivolol (Bystolic), niet om deze problemen te veroorzaken.

Bijwerkingen en veiligheid

Zoals bij alle medicijnen, kunnen Beta-blokkers bijwerkingen hebben. Koude extremiteiten, vermoeidheid, duizeligheid, seksuele disfunctie, hoofdpijn, misselijkheid en verhoogde bloedspiegels glucose en triglyceride zijn de meest gemelde bijwerkingen. Derde generatie Beta-blokkers worden geassocieerd met minder bijwerkingen dan de oudere Beta-blokkers. Sommige Beta-blokkers, worden zoals propranolol (Inderal), kan het verergeren van astma of hartfalen, terwijl anderen, zoals carvedilol, soms gebruikt voor het verbeteren van hartfalen. Gezien het complexe karakter van hypertensie en de variabele bijwerkingen en voordelen van Beta-blokkers, zal uw arts moeten beslissen welke medicijnen, indien van toepassing, geschikt voor u is.


gerelateerde artikelen