Wat zijn de voordelen van vitamine D & gewichtsverlies?

November 6

Wat zijn de voordelen van vitamine D & gewichtsverlies?

Vitamine D krijgt veel aandacht voor de gevolgen daarvan voor uw gezondheid, en omdat een tekort treedt meestal op tijdens de wintermaanden in koude klimaten. De zonneschijn-vitamine, vitamine D, is ook gekoppeld aan verlies van het gewicht en de aanwinst van het gewicht. Nieuw bewijs suggereert enkele veelbelovende factoren met betrekking tot uw inname van vitamine D en de gezondheid van uw lichaamsgewicht.

Vitamine D-deficiëntie

Een vitamine D-deficiëntie kan u vatbaarder voor gewichtstoename maken. Volgens Shalamar Sibley van de medische faculteit van de Universiteit van Minnesota speelt vitamine D een actieve rol in de medeplichtigheid aan verlies van het gewicht door calorie beperking. Sibley suggereert dat een biologische weg naar gewichtsverlies wordt geremd onder voorwaarden van een vitamine D-deficiëntie.

Een vicieuze cirkel

Een tekort aan vitamine D kan het moeilijk maken voor je om gewicht te verliezen, maar overgewicht kan ook leiden u tot een tekort aan vitamine D, volgens James Dowd, auteur van "The vitamine D-Cure." Lage vitamine D niveaus kunnen ook bijdragen aan overgewicht gerelateerde chronische ziekten zoals artritis, hoge bloeddruk en diabetes.

Vitamine D, slaap en gewicht

Wordt een tekort aan vitamine D, zelfs met een kleine marge, kan interfereren met uw slaap, volgens een rapport in augustus 2012 de kwestie van "Medische hypothesen." In het verslag de onderzoekers verklaren dat vitamine D-deficiëntie een belangrijke rol in de ontwikkeling en behandeling van slaapstoornissen speelt. Een gebrek aan slaap kan leiden tot gewichtstoename. De December 2013 "American Journal of Epidemiology" merkt een studie bij die patiënten die 5 uur geslapen of minder per nacht had een 40 procent groter risico voor het verkrijgen van het gewicht dan degenen die 7 tot 8 uur per nacht sliepen.

Het toevoegen van vitamine D

Sibley van studie aangevraagd om te bepalen of aangevuld inname van vitamine D zou resulteren in meer gewicht verloren op een-gecontroleerd caloriedieet. De resultaten waren positief. Wanneer deelnemers 1 nanogramgebied milliliter van de voorloper van vitamine D kregen, gewichtsverlies steeg met een half pond. Wanneer de actieve vorm van vitamine D kreeg, verhoogd met een kwart pond gewichtsverlies.

Aanbevelingen en inname

De relatie tussen vitamine D en gewichtsverlies is bemoedigend nieuws. Volwassen mannetjes en vrouwtjes variërend van 14 tot en met 50 jaar oud moeten 5 microgram per dag van vitamine D. volwassenen tussen de leeftijden van 50 tot 70 noodzaak te verhogen tot 10 microgram per dag. Personen ouder dan 70 moeten nemen in 15 microgram per dag. Bronnen van vitamine D zijn zuivel, vis, sommige verrijkte granen en brood en zonlicht. Je lichaam is in staat om te absorberen zo veel vitamine D als het moet gewoon van in de zon.


gerelateerde artikelen