De effecten van Fytinezuur

March 6

De effecten van Fytinezuur

Fytinezuur is een phytonutrient, een stof gevonden in planten die een natuurlijke antioxidant effect heeft. Het wordt ook beschouwd als een anti-voedingsstof vanwege haar vermogen om te binden aan mineralen, eiwitten en zetmeel. Fytinezuur, dat is opgeslagen in de plant fosfaten, vlindertje specifiek bonen en de rompen van granen en zaden. Verschillende positieve en negatieve gezondheidseffecten worden geassocieerd met de consumptie van fytinezuur.

Antioxidant

Fytinezuur remt de vorming van vrije radicalen uit overtollige ijzer in uw systeem, alsook het immuunsysteem te activeren. Dit heeft een gunstig effect in de preventie van kanker, volgens een studie gepubliceerd in 1998 de kwestie van "The Journal of Nutrition." Ijzer van oxidatieve stress in de hersenen kan verhogen het risico van ziekte van Parkinson. Fytinezuur van antinutrient kunnen hechten aan mineralen zoals ijzer, waardoor hun absorptie in je lichaam, maakt het ook een antioxidant helpt ter bescherming van de hersenen tegen een overmaat van ijzer, die leiden tot Parkinson is, volgens een studie geleid hebben gepubliceerd in de 2011-editie van "Parkinson's Disease."

Verlaagt bloedsuikerspiegel

Fytinezuur kan worden effectief in het verlagen van de niveaus van de glucose van het bloed. Een studie van de 2005 gepubliceerd in het "West Indian Medical Journal" gevoed vier groepen van ratten Fytinezuur van zoete aardappelen en twee groepen van ratten diƫten zonder fytinezuur. Na drie weken had de rats gevoed de Fytinezuur lagere glucosewaarden dan de ratten zonder Fytinezuur in hun dieet. Menselijke studies zijn echter nodig, zodat een definitieve effect.

Anti-inflammatoire

Fytinezuur kan hebben een anti-inflammatoire effect dat heeft het voordeel dat ook de bescherming van de maag tegen maagzweren, volgens een studie van de 2004 gepubliceerd in the "Indiase Journal of Experimental Biology." Een orale dosis van 150 mg/kg van Fytinezuur toonde belangrijke anti-inflammatoire activiteit en maag bescherming bij behandelde ratten.

Minerale absorptie vermindert

De activiteit van de anti-voedingsstof van Fytinezuur vermindert de beschikbaarheid van belangrijke mineralen zoals zink, calcium, ijzer en magnesium. Fytinezuur wordt beschouwd als een anti-voedingsstof, omdat het zich bindt aan de mineralen, eiwitten en zetmeel verhindert dat uw lichaam absorberen van deze mineralen. Fytinezuur bindt aan deze mineralen in het spijsverteringskanaal voorkomen dat hen worden gebruikt het lichaam resulteert in minerale tekortkomingen. Voordat nemen Fytinezuur supplementen, praat met uw arts of heath zorgverlener.


gerelateerde artikelen