Gratis lage glycemische dieet Plan

June 23

Gratis lage glycemische dieet Plan

Als u naar een het eten plan dat kan verminderen uw risico op diabetes en hart-en vaatziekten en je helpen gewicht te verliezen zoekt, maakt het laag-glycemische dieet een goede keuze. De laag-glycemische dieet is erop gericht om u te eten voedsel--namelijk koolhydraten voedingsmiddelen--dat neem je lichaam langer te verteren en absorberen, en dit helpt bij de controle van de honger. De laag-glycemische dieet hoeft u om te tellen van calorieën of koolhydraten niet maar raadt u aan meer hele voedsel dat hoog in vezel, zoals fruit, groenten en gehele korrels te eten.

Glycemische Index 101

Voordat u uw laag-glycemische dieet begint, het is belangrijk te begrijpen een beetje meer over de glycemische index, die is wat het dieet is gebaseerd op. De GI is een systeem waarin koolhydraten voedingsmiddelen, zoals brood, fruit en melk, zijn gerangschikt op een schaal van nul tot 100 op hoe zij invloed op de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een lage GI, 55 of minder, veroorzaken slechts een kleine, geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel, terwijl voedingsmiddelen met een hoge GI, 70 of meer, oorzaak meer snelle schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen die vallen in het midden worden aangeduid als medium-GI voedsel en worden beschouwd als OK om op te nemen op uw laag-GI-dieet.

Low - en Medium-glycemische voedingsmiddelen

In het algemeen, zijn laag-GI voedsel koolhydraten in hun minste verwerkte vorm. Havermout zijn bijvoorbeeld een lage-GI voedsel, terwijl instant haver een hoge-GI voedsel. Andere lage-GI voedsel omvat 100 procent stone-ground volkoren brood, gerst, meeste fruit, bonen, zoete aardappelen, lima bonen, maïs en nonstarchy groenten zoals broccoli en sperziebonen. Medium-GI voedsel omvat volkoren brood, bruine rijst en couscous.

Het is OK om te eten van hoog-glycemische levensmiddelen

Terwijl u meestal laag - of middellange-GI voedsel op uw laag-glycemische dieet opneemt moet, is het OK om sommige hoge-GI voedsel met mate eten. Voorbeelden van hoge-GI voedsel zijn cornflakes, bagels, pretzels, saltine crackers, rijstwafels, witte aardappelen, ananas en meloen. Om te helpen evenwicht bloedsuikerspiegel en honger, uw hoge-GI voedsel met een lage-GI voedsel te combineren. Bijvoorbeeld broccoli met uw gebakken roodbruin aardappel eten, of bovenaan uw saltine crackers met hummus.

Putting It All Together

Hoewel het laag-glycemische dieet haar aandacht op koolhydraten richt, is het nog steeds belangrijk om te eten van mager bronnen van eiwitten, zoals de gezonde vetten, zoals olijfolie, voor evenwicht en gezondheid of vis en gevogelte. Een gezonde laag-glycemic ontbijt bijvoorbeeld gekookte havermout gegarneerd met rozijnen en amandelen en geserveerd met nonfat yoghurt. Voor de lunch, kan u genieten van een kalkoen sandwich op 100 procent stone-ground volkoren brood met worteltjes, een appel en een kopje groentesoep. En voor het diner hebben garnalen en veggie-kebab geserveerd met bruine rijst en bonen en een tuin salade.


gerelateerde artikelen