Medicatie voor menopauze

June 14

Medicatie voor menopauze

Menopauze wordt verstaan, volgens de Mayo Clinic, de stopzetting van de menstruatie gedurende ten minste 12 maanden. Terwijl de menopauze zelf is een natuurlijk voorkomende proces, kan het fysieke symptomen die sommige vrouwen lastig of zelfs slopende vinden veroorzaken. Elke vrouw ervaart een verschillende set van symptomen, van opvliegers gebrek aan seksuele begeerte en stemmingswisselingen. Gelukkig zijn er medicijnen beschikbaar zijn voor de behandeling van de symptomen die corresponderen met de menopauze. Overleg met uw arts over uw klachten zodat u opluchting krijgen kunt.

Hormoontherapie

Oestrogeentherapie is, volgens de Mayo Clinic, de beste behandeling voor opvliegers, die plotselinge flushes van warmte die zich naar aanleiding van hormoon schommelingen voordoen. Oestrogeentherapie wordt meestal voorgeschreven voor de korte termijn verlichting van de symptomen, als gevolg van een verhoogd risico op een beroerte of een bloedstolsel dat zich voordoet bij langdurig gebruik werd gevonden. Op korte termijn gebruik niet alleen verlicht symptomen van de menopauze maar ook lijkt te beschermen je lichaam tegen osteoporose, darmkanker en hart-en vaatziekten. Oestrogeen wordt vaak gecombineerd met progesteron voor de verlichting van de symptomen van de menopauze.

Als u een voorgeschiedenis van borstkanker, hart-en vaatziekten of bloedstolsels, Vermijd het gebruik van hormoontherapie en praat met uw arts over alternatieve behandelingen voor menopauze symptomen. Bijwerkingen van hormoontherapie zijn symptomen lijken op die van het premenstrueel syndroom. Deze bijwerkingen, waaronder waterretentie, misselijkheid, borsten en wijzigingen in stemming, kan worden verlaagd door de verlaging van de dosering van hormonen.

Antidepressiva

De hormonale schommelingen die is gekoppeld aan de menopauze kunnen ook stemmingswisselingen veroorzaken in sommige vrouwen. Lage doseringen van sommige antidepressiva worden vaak voorgeschreven voor dit symptoom, en ook voor de opvliegers. Algemeen voorgeschreven antidepressiva voor menopauze, volgens de Mayo Clinic, zijn Venlafaxine, of Effexor; Fluoxetine, of Prozac en Sarafem; paroxetine, of Paxil en anderen; citalopram of Celexa; en sertraline of Zoloft.

Elke antidepressivum heeft echter zijn eigen unieke potentiƫle bijwerkingen. In het algemeen, kunt bijwerkingen van deze medicijnen opnemen, maagklachten, verminderde libido, angst en slapeloosheid. Mensen reageren verschillend op verschillende antidepressiva en moet u wellicht om te proberen verschillende om te vinden die het beste voor jou werkt.

Neurontin

Neurontin is een anti-beslagleggingsmedicijn die een studie van 2005 door de Universiteit van Rochester Cancer Center is ook effectief gevonden bij de behandeling van de opvliegers. Een dosering van 900 mg van dit medicijn bleek te zijn veel effectiever dan geringe bedragen in de studie. De onderwerpen van deze bijzondere studie waren alle vrouwen die een diagnose van borstkanker had. Echter, Neurontin wordt vaak voorgeschreven aan vrouwen ervaren opvliegers die geen borstkanker.

Bijwerkingen van Neurontin omvatten vermoeidheid, oncontroleerbare schudden, visie problemen, griepachtige symptomen en cognitieve problemen. Deze bijwerkingen moet echter na verloop van tijd verdwijnen. Als u bijwerkingen die ernstig zijn ervaart, praat met uw arts.

Clonidine

Clonidine, een recept medicatie die beschikbaar is als een pil of een transdermaal patch, wordt meestal gebruikt voor de behandeling van hypertensie, maar is ook effectief bij de behandeling van de opvliegers. Clonidine wordt helaas vaak belangrijke bijwerkingen die kan afbreuk doen aan uw dagelijks functioneren. Bijwerkingen zijn vermoeidheid, zwakte, angst, misselijkheid en obstipatie. De meeste kleine symptomen verdwijnen na verloop van tijd. Omdat Clonidine problemen met het reguleren van de bloeddruk veroorzaken kan, kan u echter doorgaan om te ervaren vermoeidheid en duizeligheid tijdens het verplaatsen van liggend naar een zittende positie.

Bisfosfonaten

Medicijnen zoals Fosamax en Boniva of bisfosfonaten, worden vaak voorgeschreven aan menopauzale vrouwen te verlagen van botverlies dat met hormonale veranderingen optreedt. Deze medicijnen kunnen ook het verminderen van het risico op botbreuken, die vaak bij postmenopauzale vrouwen voorkomen. Medicatie voor botverlies werken door verhoging van de dikte van de botten en het voorkomen van afbraak en verlies van botweefsel.

Bijwerkingen van bisfosfonaten misselijkheid, maagklachten, veranderingen in de manier waarop voedsel kan omvatten smaken en zwelling van de gewrichten. Deze bijwerkingen over het algemeen verdwijnen met de tijd. Echter, als u ernstige bijwerkingen ondervindt, onmiddellijk contact met uw zorgverlener.

Selectieve oestrogeen Receptor modulatoren

Selectieve oestrogeen receptor modulatoren, of SERMs, remmen het effect van oestrogeen op borstweefsel. Deze medicijnen, zoals tamoxifen, ook de bot dichtheid sparend effecten van oestrogeen spiegel en zijn daarom ook voorgeschreven voor menopauze. Helaas, deze medicijnen kunnen ook leiden tot significante bijwerkingen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en vermoeidheid, die ook symptomen van de menopauze. Dientengevolge, kiezen veel vrouwen niet voor het nemen van SERMs voor dichtheid botverlies. Bijkomende bijwerkingen van SERMs omvatten bloedstolsels en pijn op de borst, zwakte, duizeligheid, abnormale vaginale afscheiding.


gerelateerde artikelen